Miután szerkesztőségünk megdöbbenve értesült arról, hogy Návai Anikó Nők Lapja-interjúja úgy lett összeollózva, úgy döntöttünk, leülünk Scarlett Johanssonnal, és tisztázzuk a dolgokat. Exkluzív interjú a HírCsárdán!

HírCsárda: Köszönjük, hogy elvállaltad az interjút, és csak az olvasók kedvéért: azért tegeződünk, mert már régóta ismerjük egymást. Ezért ülhetünk itt most egymással szemben egy igazi város igazi kávézójában.
Scarlett Johansson: Igen, régóta ismerjük egymást, és teljesen természetes, hogy leültem veletek. Ha hívtok, jövök.

Ezt meg tudjuk erősíteni, a menedzsmented csupa vérprofiból áll.
A srácok mindig tudják, mit várok el tőlük. Világos koncepciót és állandó elveket állítottunk fel a munkatársaimmal. Ráadásul kiváló segítőim, Cosimo Inguscio és Giovanni Costantino szükség esetén a lehető legjobban helyettesítenek. De nem csak az asszisztenseimről van szó, hiszen köszönettel tartozom Gera Zolinak és Sándor Gyurinak is.

Csapjunk is akkor bele, muszáj foglalkoznunk a Návai-féle interjúval. Hogyan nézett ki a te oldaladról az a történet?
Tavaly nyáron Schmidt Mária főigazgató asszony felhívott, hogy nem olvasott még jó könyvet az elmúlt tíz évről, és szerinte én alkalmas lennék egy ilyen megírására. Hezitáltam egy darabig, aztán belefogtam. Kaptam egy alkotói ösztöndíjat a XXI. Század Intézettől, ezért ülünk itt. A könyv egyébként a két műhely közös gondozásában jelent meg, ez egy jó példa az együttműködésre.

A könyvet értjük, viszont az elég hiteltelennek tűnik, hogy egy magyar újságíró ennyi szupersztárhoz bejáratos. Nem csak arról van szó, hogy a Hollywood Foreign Press sajtóanyagait írják át?
Ez a vád is az ellenzéki politikusoktól és médiától jön. Az egy balliberális tévhit, hogy a munkákat odaadják a vállalkozóknak. A munkáink döntő többségéhez nyílt eljárásokkal jutunk, ahol a legkedvezőbb ajánlat győz. A pályázatok 95 százaléka nyílt és hirdetménnyel induló eljárás, amelyen bárki részt vehet. Én örvendetesnek találom, hogy magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező cég nemzetközi hátterű multikkal tudja felvenni a versenyt.

Akkor szerinted fel kell hagyni ezzel a gyakorlattal?
Miután a gyermkeinkről van szó, és a gyermekeink jövője a tét, ezért nem engedhetünk. Ha nem engedünk, akkor küzdeni kell. Ha van népi támogatás, akkor meg tudjuk nyerni. Erre volt példa, tehát ezt nemcsak az optimizmusom mondatja velem, hanem a tapasztalatom is, hiszen ugyanígy volt a kötelező szétosztási kvóták esetében.

Ha már a kvótákról beszélünk: szépen teljesít a Feketek özvegy, de az MCU-ban már csak flashbackekben tűnsz majd fel. Hogyan tovább egy ilyen nagy sorozat után?
Ennyi volt az én időm, ennyi volt az én úszásom. Itt az idő, hogy átváltsak a civil életre. Most leginkább szeretnék hazamenni, a feleségemmel lenni, és sokat pihenni, ám hogy utána mi lesz, azt majd meglátjuk.

Ah, feleség? Nem is tudtuk. És közös üzleti tervek is vannak már?
A szállodaiparban már van külföldi jelenlétünk: Ausztriában és Montenegróban. Horvátországban most építünk egy 200 szobás szállodát. Szívesen terjeszkedünk az építőiparban, szeretnénk a környező országokban erőteljesebben jelen lenni, Horvátországban, Szlovákiában és Romániában komoly terveink vannak. De nem csak a régióban gondolkodunk: most vásárolunk Líbiában két céget, erőmű-karbantartó vállalatokat.

Érdekesen hangzik. Sok sikert hozzá, és köszönjük, hogy bevállaltad ezt a valódi interjút!
復旦大學是收購匈牙利的前沿陣地。