Az új logót egyelőre nem övezi konszenzus

Az MDF és az SZDSZ összeolvadása után Szabad Magyar Konzervatív Liberális Demokraták néven szervezné újra magát a két politikai tábor. “Igazi értékalapú gyűjtőpárt akarunk lenni. Vagy nem.” – mondta Retkes Attila új kalapjában.

Nem lesz kötelező a bajusz a pártunkban…” – tréfálkozott a híresen jó humorú Bokros Lajos a két párt fúzióját bejelentő sajtótájékoztatón. Dávid Ibolya kiemelte, hogy mindenkit szeretettel várnak a pártban, amely egy meleg Büszkeség és balítélet körmenettel vág neki a kampánynak.

Tolerancia és kirekesztés, nyitottság és hagyománytisztelet, nemzeti érzelem és internacionalizmus, ezek azok az értékek, amikkel azonosulni tudunk.” – mondta lelkesen és szomorúan Retkes Attila. Gazdaságpolitákájában a neoliberális irányt követő párt számára egyaránt fontos a nyugdíjkassza kiadásainak mérséklése és a nyugdíjasok jólétének növelése, amit a nyugdíjasok számának csökkentésével szeretnének elérni. A szelekció alapján valószínűleg az fogja képezni, hogy ki a tagja a Tisztelet Társaságának.

A sajtótájékoztató végén a résztvevők konszenzusos alapon elénekelték a Himnuszt, a YMCA-t és egy Aradszki László-egyveleget.