A magyar tudomány foci alapúvá tételével és TAO pénzek bevonásával próbálják NER kompatibilissá tenni a magyar tudományt.

MTA copy

A Magyar Tudományos Akadémia függetlensége komoly veszélybe került, miután kutatóintézeteinek finanszírozása az MTA-tól az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz került a költségvetési törvény múltheti elfogadása után.

Az MTA a hétvégi rendkívüli ülésén ezért úgy határozott, hogy irányváltásra van szükség, és az egész tudományos életet foci alapúvá teszik, az MTA-t pedig átnevezik Magyar Tudományos Fociakadémiára. Ezzel egyrészt el kívánják nyerni a kormány jóindulatát, másrészt jelentős TAO-bevételekre is számítanak, amikor nem kellően odafigyelő oligarchák az “alkotmányos költségként” jelentkező pénzeket éppen visszautálnák Felcsútra.

A Magyar Tudományos Fociakadémia a kutatóintézeteit is az új, futballalapú kutatási programok kialakítására fogja kötelezni. Ennek megfelelően az Agrártudományi Kutatóközpont ezentúl csak fűmagok, azok közül is a szögletzászlóknak és a pálya felfestéseknek ellenálló fajok kutatásával fog foglalkozni.

A Rényi Alfréd Matematikai Kutatóintézet főleg tippmix számításokkal és totó árusítással fog foglalkozni, míg a Számítástechnikai és Automatizációs Kutatóintézet számítógépes szimulációkat készít majd, hogy ennyi pénzből hogyan lehet ilyen szar focit csinálni.

A Bölcsésztudományi Kutatóközpont ezentúl arra fog válaszokat keresni, hogy a lét határozza-e meg a focit, vagy a foci határozza-e meg a lét, a Konkoly Thege Miklós Csillagászati Intézet pedig a focisták fizetésének meghatározásában fog élenjáró kutatásokat végezni.

A legérdekesebb feladata a Nyelvtudományi Intézetnek lesz, melynek a magyar foci dicsőségét mutató szurkolói rigmusok kifejlesztését kell elvégeznie, illetve feladata lesz FIFA kompatibilis kifejezések keresése olyan közhasznú szurkolói beszólásokra, mint, hogy “Migránsgeci, húzzál haza anyádba gyapotot szedni!”, “Ma te vagy feketében, de holnap a vérszaros 2rule pólóban kell pályára lépned!”, vagy éppen: “Megbaszunk Zoli bohóc!”

2 KOMMENT

  1. “Miután a nemzetközi és hazai tiltakozás ellenére, az MTA minden javaslatát figyelmen kívül hagyva a fideszes többség simán megszavazta a kutatási források kormányzati ellenőrzés alá vonását, az MTA elnöke rendkívüli elnökségi ülést hívott össze, ahol az Elnökség felhatalmazta Lovász Lászlót és az MTA további vezetőit arra, hogy folytassák a tárgyalásokat a kutatóhálózat irányítási rendszerének módosításáról.”

    Az MTA főtitkára korábban arról beszélt, hogy a kormány beavatkozása olyan hangulatot teremthet, hogy innen menekülni kell.”

    Ébresztő!
    2010-től ti asszisztáltatok az Orbán érának, hogy bekebelezzenek mindent. Ja, hogy rátok került a sor?

  2. Hol van az eb elhantolva?? Befolyásoló, ösztön, kriticizmus, faji és egyéni önzés, faji önérzet, faji állhatatosság, bujaság, (pedofília) sikerimádat, (sport, színész, irodalmi) SZÉGYENTELENSÉG, erkölcsi érzék hiánya, (politika gazemberei) szívós akarat.” Kiss Sándor: zsidó fajiság 1943
    faj s mint ilyen szükségképpen határozott típussal, jelleggel és hajlamokkal bír Hermann Ottó