Ha most vasárnap lennének a választások, annak semmi értelme nem lenne. Ezt állapította meg a Nézőpont Intézet legfrisebb felmérése.

201711-nezopont

1000 fős reprezentatív mintán készített felmérést a Nézőpont Intézet. Az eredmény legkevésbé meglepő része, hogy a A Fidesz tovább erősödött, a válaszadók 52%-a a jelenlegi kormánypártot választaná az ország vezetésére.

Ami viszont meglepő, hogy a válaszadók 47%-a ellenzéknek is a Fideszt választaná.

A többi párt annyira hülye, mint 3 Németh Szilárd együtt

adott magyarázatot az egyik felmérésben résztvevő személy, hogy miért a Fideszt jelölte meg mind kedvenc kormány- és ellenzéki pártjának. A Fideszt ellenzékben is szívesen látók 20%-a mondta, hogy ha a Fidesz lenne az ellenzék is, akkor még gördülékenyebb lenne a törvényhozás, végre megszűnhetne a parlamenti közvetítés is, és helyette mehetnének inkább cicás gifek.

Az ellenzéki Fidesz választók 18%-a jó ötletnek tartaná azt is, hogy, aki 2018-ban a választások után kiesik a Parlamentből, azt konkrétan a Parlament kupolájáról dobnák ki.

A Nézőpont Intézet felmérésben az az 1%, aki sem ellenzékben, sem kormányon nem akarja látni a Fideszt,  jelenleg külföldön él, vagy nem értette a kérdést, vagy Soros György.