A parlament kétharmaddal döntött.  Mindenki ragadjon alkoholos filcet! 

201310-ajro.jpg

A tegnapi ülésnapon az országgyűlés nagyon sok igennel és MSZP-s tartózkodással döntött: Magyarország nem hagyja magát, így péntektől a hivatalos pénzneme az Euró lesz. Az új bankjegyek kinyomtatására azonban már nincs elég idő, így a kormány a lakosság segítségét kéri.

A hivatalos Forint-Euró átállásra péntek hajnali 3 órakor kerül sor, ezért csütörtökről péntekre virradóra minden magyar ember ragadjon alkoholos filcet, és a birtokában lévő papír- és fémpénzeken javítsa át a „Forint” kifejezést Euróra, így az átváltási arány 1:1 lesz, ami nagyban növelni fogja Magyarország versenyképességét.

Abban egyelőre nincs közmegegyezés, hogy a helyes kifejezés Euró, Euro vagy € lesz, de a bankok és a fizetőhelyek egyelőre mindegyik verziót el fogják fogadni. 

17 KOMMENT

  1. Borzasztó! Ez amikor egy ilyen nagy hírű hírportál nem ár utána a dolgoknak!
    Valóban bevezetik az eurót a jobb oldali ajtón! …. de utána ki is vezetik a bal oldalin! S az eruró hogy igy megmutatta magát szavaznak a hongatyák hogy kell-e nekünk euró vagy elég alkoholos filccel felül írni a forintot.

    Meg nem erősített hírek szerint Orbán Viktor nemmel fog szavazni számara az indonéz-maláj-thai bath és a mongol tugrik jobban tetszik. De jó véleménnyel van az albán új euróról is …. csak az még egy kicsit kenődik. Igaz kérésre még a saját képét is rányomtatják. S meg lehet kapni egyet fizet kettőt kap akcióban is.
    Persze a Fidesz prominensei elemzik a frank hamisítás még fellelhető dokumentumait is ….hátha jó lesz még valamire.

  2. A többi fizetőeszköz helyettesítő izékkel mi lesz ? Gondolok itt az Erzsébet utálványra, Széchenyi kártyára, Balatoni Koronára, Soproni Kékfrankosra, Bocskai Koronára, stb. Ezeket is át kell nevezni ?

  3. Megint egy elegáns és szuperintelligens megoldás. (lásd magyar Nobel-díjasok…)
    És vegyük észre azt a visszafogottságot, alázatot is, hogy nem írattak a számok végére néhány db. nullát.

  4. @kino: Köszönjük! Végre egy igaz magyar ötlet! Európa ha jót akar vezesse be a forintot.
    Huuuu akkor lehet, hogy a britek is ….. és a ZUSA is, no és Azerbajdzsán. Akkor aztán még a Viktor is konvertibilis lesz. Selmeczi meg valuta ….. Zsigó meg deviza, Szijjártó lesz a FED ….. a Matolcsy meg játsza el a zájemefet.

  5. Nézzük a praktikus oldalát.
    A 20 000 eurós címlettel újra vissza lehet térni a nokiásdobozok használatára.
    Legalábbis vidéki polgármesteri szintig.

  6. tobias2 2013.10.09. 16:57:19
    Suzukira Mercedes orrcsillag, Vörös Október öltönyre Armani címke szintén OK?

    Talán meglepő. de anno a szombathelyi ruhagyár Baumgartner öltönyöket gyártott, a Május 1 meg szarvasbőr dzsekiket a Hugo Bossnak. És ez nem vicc, sőt.