Elmúlt a tél, kiforrtak az első jégborok. A HírCsárda bemutatja a szezon sztárjait, íme a nagy jégbor-teszt!

Chateau Erzsébet híd 2011

A színe gyönyörű, bitumen-szürkén csillog, ez magától értetődő, hiszen negyvenszer sózták végig a gerincét adó havat. Kicsit gránitos, aszfaltos, enyhén 98 oktános. Alapjai novemberi havas esőből állnak, de kapott ónos ködszitálást és halfekélyes sirálytüsszentést is. Búskomor letargiához és szándékosan elrontott szakítási kísérlethez kedvező.

Muraui sárga jégbor
 

A magyar gyarmaton található sárga havat vagy húgyjeget főleg a hütték közelében lehet szüretelni. Inkább kézzel, mint ratrakkal takarítják be, mivel a gép lánctalpa megtöri a pitypangszínű kristályok szerkezetét. Ízvilága az éppen ott héderező magyarok anyagi helyzetétől függ. Lehet házi törköly-aranyászok, bacardi-kóla, coronita-unicum, vagy viszki redbull bukéjú is. A préselést alacsony hőmérsékleten kell végezni egy magas intelligenciájú síoktatóval (ami nagyon ritka), vagy egy jó nagy paraszt magyar síelőt kell megkérni a taposásra. A muraui sárga jégbor bármelyik meleg nyári éjszakán felidézi a téli, pénzelbaszással tarkított értelmetlen napok buta egyszerűségét. Oh, pont olyan, mint egy Miklósa Erika-koncert a sárospataki Highlander diszkóban, sistergős.

Tiszai Zajlójégházasítás 2015 – Szolnoki Ye-Chang pincészet
 

2015 az önző menyét éve lesz a kínai napelemes-számológépes naptár szerint. Ez bitang hideg telet sejtet, aminek tiszteletére a szolnoki Mandarin Borlovagrend tagjai már most kikeverték futurisztikus házasításukat, a Zajlójeget. A borban található kenutúra, ciános harcsa és egy kis kérészbuké is. Kenósorsoláshoz, Euróvíziós selejtezőhöz és El Caminozáshoz abszolút alkalmatlan.

Latyak Cuveé Margitka 2007
 

2005 tele igazán csapadékos volt, ez minden molekulájában érződik ezen a nagy pulzáló „dögön”. A Margitka hibrid fajta, bár a reggeli kásás hólével feljavított eszencián ez csak hétmásodpercenként érződik, főleg ha korai Jay Z-t hallgatunk hozzá hárfán. Az etiketten a maradékhómunkás-tartalomra, rozsdás hóláncra utaló információ nulla. Az első korty hidegen hat, szinte bénítja a nyelvet, ami a következő 48 órában csak fokozódik. Ezen csak a sós merülőforraló-nyalogatás segít. Szép ajándék rokonnak, ellenségnek és szaunában beszélgető MSZP-s politikusoknak.

26 KOMMENT

  1. A termetes fiatalember hosszas küzdelemben alúl maradt az
    összecsukható vasszékkel szemben.
    A sok elfogyasztott héliumos dobozos bor sem segített rajta.
    A homoszexuális szék most megpróbálja magáévá tenni őt.
    A fiatalember közben a kertben lakó földikutyáktól kap levegőt,
    cserében a gilisztájáért.

  2. A Muraui Sárga tudatmódosító hatását bizonyítja,
    hogy fogyasztói időlegesen áttérnek az iszlám hitre.
    A fiatalember, miután betályolta Mekkát, le is borult
    a félhatos imához.
    A gyakorlatlan hívő, az imaszőnyeget tévedésből
    a háta mögött felejtette.
    A camping szék az ima zavartalanságát biztosító
    szokásos védőeszköz ezen szektában.

  3. “Kicsit gránitos, aszfaltos, enyhén 98 oktános.”Egy-két “igazi” jégborra is megállná a helyét ez a leírás. Amugy jégcsákánnyal kellene agyoncsapni azokat, akik a jégbort elkövetik!

  4. ne cikizzétek, a csávót ismerem, szakképzett biológus. Ha jól látom, a képen éppen egy hangyabolyt esti tevékenységét figyeli meg egy, a földbe vájt kémlelőnyíláson keresztül. A sörösdobozok(nak látszó tárgyak) pedig a rovargyűjtéshez nélkülözhetetlen eszközök. tulajdonképp légmentesen záródó dobozokra lenne szükség, de ismerve a Magyar Tudományos Akadémia költségvetését, csak erre tellett.