A Cirque du Soleil társulatpert indít az egyik magyar kereskedelmi televíziónak, mert Stohl András börtönbe vonulása közben adott műsorukért nem kaptak fizetséget.

A kanadai székhelyű művészcsoport különleges, csak erre az alkalomra készített Nagy Ignác utcai előadását a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egy nemzetközi rendezvényszervező alvállalkozón keresztül rendelte meg. A német cég pedig egy magyar alvállalkozót kért meg meg a lebonyolításra, aki saját bevallása szerint nem kapta meg a fellépésért járó pénzt, ezért nem is tudta a montreáli csoportnak kifizetni.

Szemtanuk szerint azonban a helyszínen is voltak problémák. A kardnyelő állítólag nem kardot, hanem csak vattacukrot nyelt, valamint az oroszlánszelidítő egy nagymacskának beöltöztetett tapírral vonult ki a publikum elé, és a bohóc sem volt elég vicces.

"Jellegzetes szervezési hibák, tipikus slendrián magyar hozzáállás. Nem lepődöm meg." – nyilatkozta lapunknak egy neve elhallgatását kérő, kizárólag balkáni országokban dolgozó bevonulás-szervező.

6 KOMMENT