Magyar tudósok brit kollégáikkal együtt dolgozva több éves megfigyelés eredményeként publikálták a felfedezést.

A kísérlet során a kutatók több szempontot is figyelembe véve választottak ki alanyokat akiket folyamatosan, a nap 24 órájában figyeltek. Számolták, hogy miközben ők élnek, hány azonos nemzetiségű hal meg az idő alatt. Ennek eredményeképp rájöttek, hogy az eredmény általánosítható, és valószínűleg így történt a múltban is, állandó jelleggel. Emiatt feltételezhető, hogy az utóbbi évszázadokban több tízmillió magyar is életét veszthette korábban.

A kutatás eredményeit remekül tudjuk majd alkalmazni a jövőben a ponthegesztés fejlesztésétől kezdve a bazaltlepedők kinemesítésén keresztül az egyéni űrutazás lehetőségének kidolgozásáig. Persze mindezt demográfiai szempontból." – foglalta össze a kutatás jelentőségét Kovács Ramon kutató.

14 KOMMENT

  1. Érdekes, ahogy a tényeket egyesek ferdítik. Ha több magyar halt meg, mint ahány most él, akkor ebből világosan következik, hogy régebben több magyar volt, mint amennyi most él. Tehát: kevesebben élünk most , mint régebben éltünk. Erre mit lehet mondani ? Fasza, nagyon fasza.

  2. @czejp: Ez bizony, Kedves Együttműködő Nemzettársam, maga a nemzetfogyikás. Kevésbé élünk, mint akárhány éve!

    Nem. Ügy. kormányunk ugyanakkor meg fogja védeni a magyarokat! A nyolc évnyi szocialista kormányzás alatt egyre csak nőtt és nőtt a halott magyarok száma. Kormányunk eltökélt szándéka, hogy ezt a tendenciát megfordítsa, és egyre kevesebb magyar haljon meg a jövőben. Egymillió újmagyart fog létrehozni, tíz év alatt! A növekedés beindulása 2014.-től várható.

  3. Ha megfordul a tendencia, és ha elér a túlnépesedés, miben reménykedhetünk? Elindulunk Indiába, aztán belebotlunk egy Vadiújvilágba? Vagy mit akartok gyarmatosítani? Vagy a pestis mindent megold, államhatáron kívül?