A LegoGroup Nyíregyházán nyolcvanmilliós beruházással ezer embernek építtet munkahelyet kilencvenmillió Lego-kocka felhasználásával.

Hamarosan elkezdik ásni az alapokat és bezsaluzzák az első bütyköket, amelyekben az építőkockák megkapaszkodhatnak. A már meglévő LEGO-gyár bővítéséhez olyan önkéntes kisgyerekek jelentkezését várják, akik az 1240 oldalas összerakási útmutató szerint kockáról kockára fel tudnák építeni az üzemet.

A kőműves-munkákat Duplo-elemekből oldják meg, a gépészet azonban mindenképpen a Technic Legoban jártasabb, idősebb gyerekekre vár majd.

A gyártósor mindössze egy kocka magasságú lesz, így az automatizált Lego-emberkék is felérik, a zöldmezős beruházásról pedig a Lego-fenyőfák gondoskodnak, amelyek egyúttal azt is szolgálják, hogy az illetéktelen behatolók beléjük taposva megfutamodjanak.

Ha minden jól megy, az építőipar hanyatlását meglovagolva a Lego a Brico Store-nak is szállít majd, sőt, a hazai Tescókat is a Lego-telephelyen gyártják majd.

9 KOMMENT

  1. @?syntax terror~: A tan- és közmunka-kötelezettség határát is hat évben határozzuk meg. Véleményünk, hogy aki hatévesen dolgozni akar, azt ne akadályozzuk ebben a felemelő törekvésében. Kínában is igen jó tapasztalatokkal szolgált ez a modell.