A Kékszalag tókerülő verseny idei hibáiból tanulva 2012-től szigorítanak a versenyszabályzaton. Az már most biztos, hogy minden résztvevőnek magenta karúszót, vagy 40 darab üres unicumos üveget kell viselnie a teljes versenyidő alatt.

Nemzetközi hatásai is voltak a Kékszalagnak, hiszen a verseny idejére Dubajban a sisa bárként működő szexlokálok mind kiürültek, mert Balatonfüredre utazott az Emirátusokban dolgozó összes magyar lány.

Sok furcsa eset tarkította a versenyt. Az „Éhes proletár” nevű 168 lábas oktomarán tulajdonosa komoly büntetésre számíthat, mert a verseny alatt is használták a hajó aljában berendezett gokart pályát. A péntek reggel elsüllyedt „Szilvia te büdös szuka, elvitted minden pénzem” nevű kétárbócos egyik kajütjében háborúzó mexikói drogbandákat találtak a vízirendőrök, míg a hajó másik helyiségében illegális zsiráfviadal nak vetettek véget a hatóság emberei.

Balatonlellén 600 prostituáltat fogtak ki a hajnalban portyázó rabsicok, ezt követően egy sellő-gruppent csaptak a boglári úttörőtábor mozi termében. Egy helyi horgász pedig 50 egymás vállát szorító (azaz vonatozó – a szerk.) befektetési kockázatkezelőt látott a hullámok közül kisihuhuzni a partra.
 
Éppen bebojliztam, amikor a vízből csak úgy tolódott kifelé az a sok rózsaszín inges ember, és ordították: a vonat nem vár!” – mondta Erkély Gábor hobbihorgász.
 
A Keszthelyi-öbölben beborult hajók közelében a Tüskevár Projekt biológusai a vizet szondáztatva 23 ezrelékes értéket mértek, ami egy moszkvai hajléktalan vérével egyenlő alkoholszintet jelent. Balatongyörökön 75 százalékos kokainkoncentrációt mutattak ki a vízben. Mint később kiderült, itt süllyedtek el a kereskedelmi tévék vitorlásai, a CastingCum 1, a CastingCum 2, és a Felsőfokú Nézettség.
 
A szervezők hevesen tiltakoznak a karúszó bevezetése ellen, inkább egy vákuum-zsugorított guminő folyamatos viselést tennék kötelezővé, ami baj estén robbanásszerűen kinyílva nemcsak mentőmellénynek vagy gumimatracnak, hanem tökrészegen alkalmi partnernek is jól használható.

85 KOMMENT

  1. Ennél a hírcsárdánál még a Farkasházy is tudna viccesebb lenni, de talán még Sas Józsi is, pedig az nem semmi lenne. Ez a post is szar, akárcsak az előzőek. Minek van ez címlapon? Kinek vagytok a kijei, hogy folyamatosan ott vannak a szarabbnál szarabb postjaitok a címlapon?

  2. Az egész verseny egy kamu a külföld nem is ismeri. Ez a vitorlázás “bamakó-ja”,magyarul kabaré a javából.
    A médiát nem érdekli, szponzor is csak azért vannak mert a hajókon ott ül az unatkozó magyar pénzügyi világ naptejjel bekenve nyakig, szabadságon. Az első 150 hajóra -egyenként-jut egy vitorlázni tudó is.
    Szóval a vicces blog nagyon is találó, aki meg hülye a témához menyen közelebb hozzá és rácsodálkozhat…

  3. 1. Akit zavar, ne kattintson ra. 2. Aki tud, irjon jobbat. 3.Lehet hogy kicsit eroltetett, de en a zsirafos reszen behaltam.
    Es most johet az a trollvonat, egymas vallaba kapaszkodva 🙂

  4. Imádom mikor megjelennek az értetlenkedők és azok a saját hibájukból nem tanulók, akik mondjuk 10 hcs cikk negatív megítélése után, csak azért is elolvassa a 11. cikket is hogy újból rájöjjön, ezt az oldalt bizony nem neki találták ki 😀

  5. Nem szeretnék egymás anyázásához csatlakozni, csak elmondani a véleményem! Amikor megjelent a HCs, élvezettel olvastam szinte az összes írást. Aztán a folytatás olyan, mintha valaki egészen más írná. Sokat kihagytam én is, most azért olvastam, mert a témában benne volt, hogy ez is pezsegjen. Hát, nagyjából mint az egy hete felbontott kóla. :-/
    Azt hiszem értem a humort, de ez gyenge. A Sas jó hasonlat. Kezdetben az sem volt ennyire rossz, csak lábon hordta ki az agyhalált.

  6. Ugyan vannak gyengébb írások is, amiknek alacsonyabb az abszurd információ tartalma, de a fenti álhír nem ilyen. Átjött az “üzenet”.

    “Egy helyi horgász pedig 50 egymás vállát szorító (azaz vonatozó – a szerk.) befektetési kockázatkezelőt látott a hullámok közül kisihuhuzni a partra.” 🙂 Jó.

  7. a HCS humorszínvonala tényleg ingadozik, mert a szerzők eltérő adottságokkal rendelkeznek. az eredeti szerzők talán már nem is gyártanak híreket, maradnak az önkéntesek, és a maihoz hasonló gyenge eresztések.

  8. Az irónia megértése akkor is kíván ezt, meg azt is, amikor maga az irónia nem mindig sikerül, de ezzel nem azt akartam mondani, hogy itt nem sikerült az, aminek sikerülnie kellett, vagyis bizonyos dolgokra mégis csak sikerült rávilágítania. Köszönöm, nem kell tapsolnia mindenkinek, de az akarat az szabad.

  9. Lényeg, hogy álhírek, és abszurdak, és hogy nem mindenki akarja könnyed viccként kezelni azt, ami nem is az. Itt most az a lényeg, egy álhír valódi problémákról, melyeket a szervezett bűnözés okoz, és hogy ismerjük ezeket a problémákat. Ez nem humoroldalként van megjelölve, hanem álhírportálként.

  10. a cikk arról szól hogy a kékszalag a vitorlásversenyek balaton soundja: minden köcsög csak vetíteni megy oda. volt a versenyzők között 10 tonnás hajó. WTF? gusztustalan újgazdag rongyrázás, semmi köze az eredeti kékszalaghoz. pfuj.
    na erről szól a cikk! és fasza!

  11. @haggyadmá: Ki nem fossa le, hogy te mit tartasz szarnak? Gondolom, az Akadémia könyvtárából netezel, egyik kezed a Kant összesen, öledben Mel Broks vagy (mondj egy magasröptű, egyben rendkívül kulturált humoristát) fészkelődik másik kezeddel Domestossal mosod a szemeidet, hogy ne is lásd ezt a mocskot, ezt a humortalan, utolsó indexfuttatványos szart, hehe.

    Én szeretem az abszurd humort és nem látom be, mi értelme van pusztán a troillkodásért beböfögni érdektelen megjegyzésedet.

  12. Óriási, hatalmas, a legjobbak egyike, amit itt valaha is olvastam! Pontosan ilyen a Kékszalag, nem véletlenül mentettek 350 embert egy percre pontosan előrejelzett, a Balatont majdnem elérő vihar miatt…

  13. Tényleg szar az írás, aki a kékszalagot szidja annak annyit tudok mondani, egy ismerősöm ment és irigylem érte.. biztosan jó móka lehetett, talán holnap találkozunk dumálni. Nem pénzügyis, nem gazdag és nem is szponzorált, csak hajózni szerető amatőr. Azért élmény tud lenni. Befutottak szerencsésen szombat délfele.

  14. @krausz2:

    Már az groteszk, hogy egy ilyen cikk után írsz véleményt, de növeljük a faktort:

    1. Tudnak róla külföldön, de tényleg viszonylag kevesen jönnek rá – idén érthető okokból, hiszen fékezett habzású volt.
    2. Ezt a szponzor dolgot nem is értem… Az növeli az értékét a versenynek, ha sok a szponzor, vagy mi a szent szar? Ez egy amatőr verseny amatőr versenyzőkkel.
    3. Az első 150 (és a második 150) befutott hajó szerintem bizonyította, hogy tud vitorlázni. Nem volt vicces idő délután négy után.

    Szóval hülyeségbeszélés és irigykedés helyett inkább igyál egy sört, az megnyugtat…

  15. Kurvára humoros vagy. Láttál már vitorlást közelről? Gondom nem a szar írásoddal van – az internet türelmes és sokmindent kibír – hanem azzal, hogy valamelyik indexes szerkesztő minden irásodat kiteszi a címlapra.

  16. @Alec: Járna ide a faszom, de az index címlapra kirakott blogokba időnként beleolvasok, azt gondolva, hogy oda csak a jobbakat teszik ki. A napokban ez volt a második szánalom post, ami ezen a blogon megjelent és a címlapra került. Rég tudom, hogy itt infantilis, erőltetett humorú hülyék postolnak, ezért tényleg nem értem, hogy dőlhetek be mindig egy címlapra helyezés ürügyén. Ígérem igyekszem a jövőben elkerülni ezt a fos blogot. 😉

  17. @haggyadmá: Nagyon utalom a tokfozeleket, mert gyerekkorombol egy eleg durva trauma kotheto hozza. (Nem ironizalok, tenyleg).Viszont nem mondom, hogy a tokfozelek ROSSZ, hogy egy infantilis, eroltetett etel, hogy hulyek akik tofozeleket esznek.
    Veszelyes tul sok embert lehulyezni, tudod. Inflalodik, es egyszer csak eszreveszed, hogy elfogyott…

  18. A műfaj szabályait ismerve leszögezhetjük, hogy a cikk jó lett, különben ugyen nem váltott volna ki ilyen reakciókat. Valóban minden benne van a Kékszalagról, ami lehetne egy igen fasza nemzetközi verseny is – nem az.

    Az én haverjaim is indulnak évről évre és én is irigylem őket. Nagyon klasszul be szoktak rúgni, miután odafelé Tihanynál rendszeresen állnak egy picit (olyan három-négy órát) a mezőny háromnegyedével.

    Idén beszéltem egy – mondjuk így – félprofi balatoni vitorlással, aki évek óta NEM indul, mert a töke tele van a sznobokkal. Ő mondta, hogy a híradásokkal ellentétben idén nem volt a versenyen vihar, ami volt, az ugyanis nem volt az. A mezőny nagy része persze nem tudta kezelni ezt sem.

    Litkeyék győzelme meg tényleg fantasztikus. Mintha egy F1-es gép beugrana a délelőtti Renault-futamon a Hungaroringen.

  19. @M. Bertalan: Részben igaz, Balatoniként ismerem a régi vitorlásmonást “ha egyszer valaki józanul elindulna egy vitorlásversenyen az tuti nyerne”.

    Ezen kívül tényleg irritáló lett az utóbbi időben az egy hajóra eső celebek száma.

    DE! Tényleg Európa egyik legnagyobb presztízsű tókerülő versenye, a maga közegében tényleg nagyon rangos. Valamint minden magyar vitorlázó álma egyszer teljesíteni.

    Litkay pedig nem légüres térben nyer, van min 4-5 hajó ami kb a szintjén van.

  20. @ComLo: “egy hajóra eső celebek száma”

    nem az egy hajóBÓL eső celebek száma?
    vagy ezek a zégből esnek? olyan istenfélék?
    mondjuk nagy vihar volt aszondják…
    de inkább cigánygyerekek szoktak potyogni…

  21. A kedvenc klasszikusomat idézném:

    Rák Attantam 2008.08.08. 14:02:53
    Bocsánat. Elnézést. Gyarló vagyok.
    De egyszerűen nem hagyhattam ki!

    Nóta indul, három és…

    ———————————–

    Tigris Tank-Csapda: Ede száksz turiszt

    Ülj le Edém, valamit mondok
    Bunkó vagy látom, egy asztalt megroppantok, figyelj!

    Lehet, hogy te vagy a penge
    De ha a vendég jő emilezve
    A fejed nem lesz jobban
    Ha (FONTOS) kérdésektől robban!
    Tudom én, hajós vagy, persze
    Mit neked eurók sokszáz ezre?
    Vagy a vendég szemébe nézel,
    Kérded: ez az arc meg mit képzel?
    De miáltal vagy gazdag
    Ha a Homáron leszavaznak,
    A kockaház el van vetve
    Te meg egy gyíknak elkönyvelve
    Ott már hiába Zugügyvéd
    Ki a kommentektől megvéd
    Nem vagy te Homárálló
    És ha elítél a fogyasztó

    A hozzászólás végén nyílt lánggal ég el szegénykém
    Majd rólad szólnak a postok, veled van tele a Guestbook
    Aki most Füredre kíván menni, az hát tegye, mi bíztatjuk!
    De ha a Faint Lager-szigetekre már be van fizetve a pénze Önnek
    A legjobb akkor is, ha a százat kilenc alatt futja!

    Mi Edénk, ki vagy az Úr helybe’ mondd csak,
    Bográcsozni engedsz-e?
    Mi Edénk, ki vagy az Úr helybe’ mondd csak,
    Van-e hűtőd, jó nagy-e?
    Mi Edénk, ki vagy az Úr helybe’ mondd csak,
    Nyílt lángomat vihetem-e?
    Mi Edénk, ki vagy az Úr helybe’ mondd csak!

    A turisták csak néznek
    Hogy az Isten Edénk lett
    Eurók lettek a bankók
    És az jelenti a rangot
    Hogy mennyire állat a modorod,
    Mekkora már a hűtőd,
    És, hogy meddig bírod feltekerni a kis faszenes grillezőt!
    A kis faszenes grillezőt!

    Majd rólad szólnak a postok, veled van tele a Guestbook
    Aki most Füredre kíván menni, az hát tegye, mi bíztatjuk!
    De ha a Faint Lager-szigetekre már be van fizetve a pénze Önnek
    A legjobb akkor is, ha a százat kilenc alatt futja!

    Mi Edénk, ki vagy az Úr helybe’ mondd csak,
    Bográcsozni engedsz-e?
    Mi Edénk, ki vagy az Úr helybe’ mondd csak,
    Van-e hűtőd, jó nagy-e?
    Mi Edénk, ki vagy az Úr helybe’ mondd csak,
    Az üvegasztal törik-e?
    Mi Edénk, ki vagy az Úr helybe’ mondd csak!
    Tizennégyre menjek-e?
    Anyádat megvárjam-e?
    Nyílt lángomat vihetem-e?
    Vendéget alázol-e?

    Ülj le Edém, valamit mondok!

    ———————————–

  22. @M. Bertalan: Kedves Bertalan, nem a Litkeyék hajója a leggyorsabb hajó a mezőnyben, hanem a 2. helyen végzett A osztályú libera! Ők a tihanyi cső után délen mentek, Litkey északon és a szél északias volt, ami egyszerűen nekik kedvezett, de végig a Hercegnő vezetett a versenyen. Más: volt vihar, ha nem voltál ott, akkor ne magyarázd meg és ne a híradásokra meg a haverodra hivatkozz… Nálunk a B-s liberán a 16főből mindenki tud vitorlázni, járunk külföldre is, nem vagyunk sznobok, semmi, egyszerűen szeretjük, amit csinálunk és ha ott lettél volna, mint mancsaft, akkor nem azt mondanád, hogy ez nem volt vihar, hanem sírva úsztál volna haza. Köszönöm.

  23. @Sabset: Te szerencsétlen! Azt hiszed, hogy aki itt hozzászól az mind hülye. Nem azért írom le a véleményemet és osztom a álláspontját
    én is M. Bertalannak hanem mert van belső körökből tapasztalatom.
    Nagyon jó tudom mit neveznek magyar vitorlázásnak!
    Nézd meg a rajtlistát – évekkel visszamenőleg is- és rájöhetsz, hogy
    ez a szint hol van Európában. Te is azt hiszed, hogy minél nagyobb a hajó annál jobban tudsz vitorlázni!
    Mi előtt az agyad elszállna:azért tudd, ahogy van magyar foci úgy van magyar vitorlázás is.Lám téged is oda engednek!