Győrfi Pál (OMSZ) büszkén mutatja életnagyságú Facebook-profilját

Meghalt az a bátonyterenyei háziasszony, aki véletlenül törölte magát a Facebookról. A kiérkező mentők megpróbálták profilját helyreállítani, de már nem tudtak rajta segíteni. A család értetlenül áll az események előtt, és két napja nem frissítették állapotukat sem.

Államigazgatási eljárás keretében vizsgáljuk az esetet, de egyelőre nem tudjuk az összefüggést kizárni.” – jelentette be a rendőrség Twitteren. Ez már nem az első eset, amikor a közösségi háló felhasználója ellen fordul. Januárban egy norvég nőt szállítottak kórházba, amikor nem küldött tovább egy láncemailt, amely egészséget ígér, ha továbbítod tíz embernek.

Megkérdeztük dr. Bagdi Antalné pszichológust, a Facebook-függőség elismert szakértőjét is, de csak a chaten volt hajlandó válaszolni kérdéseinkre, mivel FarmVille alkalmazásában éppen aratás volt. Válaszait változtatás nélkül közöljük:

– Okozhat-e halált egy profil törlés?
– pill
– Ott van?
– pill
– Lehet, én nem merném törölni magam.
– Valóban súlyos függőséget okoz a közösségi háló?
– Á.
– Nem megy a valós térben létező kapcsolatok rovására?
– Á.

Megkérdeztük az ezo.tv szakértőjét is, aki szerint, ha emeltdíjas telefonvonalon keresztül létrejöhet csodás gyógyulás, most csak 250 forint + áfa / perc alapon, akkor nem zárható ki a profil törlés esetén a halál, sőt a lélekvándorlás az iwiw és a Facebook között sem.

Győrffy Pál, az OMSZ szóvivője szerint is jobb az elővigyázatosság, és felhívta a figyelmet, hogy az állampolgárok ne mulasszák el a rendszeres állapotfrissítést.

13 KOMMENT

  1. szb9: nálad úgy kompenzálódik, hogy kevesebbet fogsz élni, illetve a pokolra jutsz, mert a mennyországba már csak a facebookon keresztül lehet jelentkezni

    2015 után pedig már eleve facebook alkalmazással fognak születni a kis borgok.

  2. Az egyetlen megoldás a Facebookra anyakönyveztetés lenne!
    Sőt az elítéltek kapjanak több év Facebooktól való eltiltást!
    És minden állampolgár a profilja után is kapjon szavazati jogot, amely szavazást szintén Facebookon bonyolítanák le az adott párt lájkolásával!

  3. Lehetsz is, mert a profil törlése olyan idegesítően sok teendőt kíván, amihez egy átlagÁrminnak nincs sok kedve:) Az oldalon csak deaktiválni tudod magad, nem? Ha utána belépsz az ímélcímeddel, ugyanúgy visszatér minden adatod. Háhá!:)