Már a világbajnokság vége felé egyértelművé vált, hogy Dél-Afrika nem tud mit kezdeni az iszonyatos mennyiségű megmaradt vuvuzelával. Elhelyezésükre, esetleges felhasználásukra azonban hirtelen több ötlet is született.

Az afrikai ország több leleményes vállalkozója elkezdte árulni különböző felhasználási területeken: benzinkutaknak próbálják eladni, mint tankolótölcsért, árulják az őslakosoknak is: egy antilopkörömért cserébe megkaphatják, mint analóg hallókészüléket, a rendőrség is nagy mennyiségben vásárolja, ugyanis olcsóbb mint a gumibot, és az ütőerején kívül a hangerejére is számíthat. Észak-Korea pedig 10 millió darabot rendelt az elfekvő raktárkészletekből, állításuk szerint harangot akarnak belőle önteni.

Hazánkban egyelőre nincs jó ötlet, de legalább szelektíven gyűjtik

A dél-afrikai kormányt sem maradt ötlet nélkül, a sportért felelős miniszter jelenleg azért lobbizik a FIFÁ-nál, hogy a 2014-es vb-t Lesothoban rendezzék meg, melyhez értelemszerűen Dél-Afrika is adna stadionokat, valamint rengeteg vuvuzelát.

Az ország kutatói pedig egy olyan vuvuzela-meghajtású űrrakétán dolgoznak, amivel reményeik szerint eljuttathatnák a megmaradt vuvuzelákat a Holdra. A kísérletek nem haladnak túl jól, ugyanis az üzemanyagként használt hangszerek nem lökték feljebb az űrhajót, csak több tonna olvadt műanyagot okádtak ki magukból az alattuk álló tudósokra.

Németországban pedig a klasszikus zenét újították meg radikálisan a hangszerrel:

6 KOMMENT

  1. Az élmény csodálatos, a művészek azonban miért álltak háttal a közönségnek?
    Perszehogy nem vették észre, mindenki sértődötten hazament.
    Észrevettétek? A Boleró fújása közben a művész annyira erőlködött,
    féltem, hogy össze-vuvuzelázza magát. 🙂

  2. Az élmény csodálatos, a művészek azonban miért álltak háttal a közönségnek?
    Perszehogy nem vették észre, mindenki sértődötten hazament.
    Láttátok ? Boleró fújása közben a művész annyira erőlködött,
    féltem, hogy össze-vuvuzelázza magát. 🙂