Az ár visszahúzódásával kezdtek el gyanakodni

A miskolci Auchan parkolójában a visszavonuló ár mögött szárazra kerültek Atlantisz romjai is. A kocsi tároló és a kürtős kalácsos között először az Aqua Worldből ismert piramisszerű épületegyüttes emelkedett ki, később pedig számos az egykori, a kontinenssel eltűnt épület is, például az okmányiroda.

Minket is megdöbbentett, hogy Atlantisz Miskolcon volt, reméljük, hogy a Miskolc-Tapolcai barlangfürdő mellett ez is sok turistát vonz majd ide.” – mondta el Pelczné Gál Ildikó országgyűlési képviselő. A Sajó medrében elhelyezkedő kontinens szakértők szerint annak köszönheti megmaradását, hogy nem színesfémből készült, ugyanakkor kontinenshez képest jóval kisebb, mint arra eredetileg számítottak, így az sem kizárt, hogy mégis nagy részét ellopták.

Már az ókorban is sokan települtek Miskolcra és környékére, mert itt jóval liberálisabbak voltak az építésigazgatási előírások, ráadásul az atlantisziak szerették a vizet, így épülhetett a legendás kontinens is a Sajó árterébe.” – mondta el  Pilinszki Pál történész, Atlantisz-kutató.

A régészeknek egyelőre több atlantiszi épületet is sikerült azonosítaniuk, ami a kultúrájuk rendkívül fejlett mivoltára utal. Az Auchan kocsi tárolója alatt például egy korábbi i.e. 2300 körüli kocsitárolóra bukkantak, ami alapján joggal feltételezhető, hogy a telek adottságait ismerve már az atlantisziak is belátták, hogy ez a létesítmény ideális helye. Feltártak továbbá egy üvegvisszaváltót, egy gyalogos átkelőt és egy körforgalmat is, amit pedig még az ókori görögök sem ismertek. Az impozáns okmányiroda és a hozzá tartozó sorszámkiadó csarnok pedig arról tanúskodik, hogy az adminisztráció is rendkívül fejlett volt.

2 KOMMENT

  1. hát nem figyeltek, nem tanultok a múlt hibáiból??!! Magyarázkodhattok, Pelcznének, a nyomorult idézőjelek miatt!!! Na mindegy, de van egy jó kis facebookos bejegyzés, hogy a “na és ki állt a romok alatt a rokkantparkolóban?” a fantáziátokra bízom, könnyítésként közlöm, hogy az antik időknek megfelelően a kézzel tologatható bevásárlókocsival állt ott az illető, és s bevásárlókocsiban tolta /rokkantkocsi/ szarkatát….. első megfejtő két pár idézőjelet kap! Ilyet ni “” “”