Az eredeti logó sokat finomult

Critical Hess névvel tömegdemonstrációt tartanának a magyar neonácik, amennyiben engedélyezi a BRFK. Szalóky-Tállya Edmond, a Magyar Martens és Lonsdale Egyesület (MMLE) vezetője hivatalos kommünikében követelte a kettős mérce megszüntetést és a BRFK liberálisabb hozzáállását.

„Számomra, és harcostársaim számára is hundertprocentig elfogadhatatlan, hogy Mass igen, Hess pedig nem! Mi mindent megtettünk! A programunk tervében még az is szerepelt, hogy a Szászországból érkező cserediák-társaink hoznak magukkal II. világháborús, német kerékpáros-hadtestnél használt, eredeti bicikliket. Még azt a kompromisszumos lehetőséget is felajánlottam a rendőrfőkapitánynak, hogy egy tényleg halk Sieg Heil-ezés után egyszerre a fejünk fölé emeljük a kerékpárokat.” – panaszkodott a vezető.

Állítása szerint az amszterdami fehér testvéreik ígértek egy kis AC-t (néger, sárga és szláv kezek által soha nem érintett ún. Arian Cannabis), hogy tényleg ne legyen nagy a szakadék a két rendezvény között. Ráadásul a szervezők minden ötödik Hitleres molinóra rányomtak volna egy Bob Marley– vagy Che Guevara-portrét, csak hadd vonulhassanak. “És mégsem engedélyezték. Mi ez, ha nem diszkrimináció?!” – tette fel a kérdést a csoport vezetője.

Szalóky-Tállya azzal zárta tájékoztatóját, hogy azonnali hatállyal a Nürnbergi Bírósághoz fordulnak, majd aztán gyorsan Hágára módosított.