Jó referenciákkal rendelkeztek

A hónap elején fogadták el a szolgáltatókat szabályozó közüzemi kódexet, amit – mai döntése alapján – Pannonhalmán gyártat a kormány – tájékoztatta a sajtó képviselőit Szollár Domonkos.

Nagyon fontos a precíz kivitelezés a Kódex megírásakor, illetve a közüzemi értesítők elkészítésekor is, így a kormány azon a véleményen van, hogy a bencés szerzeteseknél komolyabb referenciával rendelkező külső vállalkozót nem is találhattak volna. A kétkedőket Szollár igyekezett megnyugtatni: a gyártási folyamatot az iniciálék mellőzésével fogják gyorsítani.

A tenderre jelentkezett a Karthauzi Verlag Gmbh. is, de komoly problémát okozott, hogy telefonon nem tudták egyeztetni a kiírás részleteit. “Próbálkoztunk egy skype-os-jelbeszédes megoldással is, de az is túlságosan körülményesnek bizonyult. A gyártási idő is jóval hosszabb náluk a napi cellai magánynak és a hallgatásnak köszönhetően, ezért választottuk a bencéseket” – összegzett a kormányszóvivő.

Jobboldali források szerint a meglepő döntés hátterében Kóka János áll. A volt SZDSZ-pártelnök abban bízott, hogy a megrendelésért cserébe nagyobb mennyiségű búcsúcédulát kap a bencés rendtől, amiket 3-5000 eurós áron tud majd értékesíteni az elmúlt nyolc év politikai irányítóinak.

1 KOMMENT