A tudósokat letörte a végjáték

Legyen az labdarúgás, kézilabda, vízilabda, vagy tenisz, a magyar sportolók látszólag összeroppannak a legfontosabb pillanatban. Az úgynevezett „magyar betegség” okát egy hazai kutatócsoport próbálta megfejteni, de az eredmények összegzése előtt az összes adatuk elveszett.

„Nagyon közel jártunk a megfejtéshez, az összes adat a rendelkezésünkre állt. Leszerveztük a sajtótájékoztatót, a nyomdát a kiadványhoz, és az utolsó pillanatban minden elveszett.” – jelentette be szerdán Király Péter szociológus, a kutatócsoport tagja. Elmondása szerint a csapat tagjai nagyon letörtek, az előzetes várakozások alapján nem erre az eredményre számítottak.

„Sokat dolgoztunk, amíg ide eljutottunk, és most az egész elszállt. Fejben fáradtunk el a végére, és egy hatalmas egyéni hiba megpecsételte a sorsunkat, törlődtek az adatok” – panaszkodott Király, majd hozzátette: a kutatócsoport tagjai lélekben már a következő kutatásukra készülnek, és reményeik szerint bebizonyítják majd, hogy nem véletlenül kerültek oda, ahová.

1 KOMMENT