Még ki sem hűlt Novák Katalin államfői ülőpárnája, a leendő átmeneti köztársasági elnök, Kövér László már közzé is tette, hogy kiknek (és kiknek nem) fog kegyelmet adni. Amolyan iránymutatás jelleggel utódja számára.

Elsőként azt a férfit részesíti majd kegyelemben, aki 2019-ben a bujáki honvéd üdülőben tartott rendezvényen brutálisan megverte barátnőjét, Orosz Bernadettet. Bár még csak az elsőfokú ítélet született meg, Kövér László indoklása szerint “párkapcsolati civakodás” nem rabolhatja a leterhelt bíróságok drága idejét. Ráadásul az érintett egy honvédő katonatiszt, akire ilyen háborús vészhelyzetben kiemelten szüksége van Magyarországnak.

Idő előtt szabadulhat Lagzi Lajcsi is,

mondván, hogy “ki nem lopott már egy kis áramot életében, még ha csak pár ampert is?“. Portik Tamás közelmúltban született ítéletét is semmissé teszi majd, mivel “sosem bírtam azt a Fenyőt“.

Valamint a még börtönbüntetésüket töltő embercsempészek is idő előtt szabadulhatnak a májusi EP- és önkormányzati választások előtt, ugyanis “komoly tapasztalatuk van emberek határokon keresztül mozgatásában, ami még jól jöhet mostanában valahogy“.

Kövér László továbbá reméli, hogy majd pedofíliáért is elítélnek valakit az ideje alatt,

és így legalább meg tudja majd mutatni, hogy nem kell az ilyennek kegyelmet adni, már ha Balog Zoltán is jónak látja.

A két év felfüggesztett börtönre ítélt Fekete-Győr András ítélete azonban érvényben marad, mivel “itt a társadalomra veszélyes emberről van szó” – zárta gondolatait Kövér a Facebook-oldalán.