Nagy sikerrel nyitott az RTL Klub új sorozata, a Keresztanyu, ami a nagy riválist is lépésre kényszerítette.

A Media1 úgy értesült, hogy a TV2 először az Ereszapu című realityt akarta csatasorba állítani, de a főszereplő, Szájer József közben saját csatornát kapott a YouTube-on, ezért egy régóta porosodó ötletet, a Keresztényanyut vették elő. Az első epizódot gyöngyöspatai közmunkásokkal újíttatta fel a csatorna, a sajtóvetítésén mi is részt vehettünk.

A sorozat hangulatát alapvetően meghatározta, hogy maga a főcímdal egy három óra hosszan elnyújtott artikulálatlan női vajúdás volt egy szülőszobából (feat. Tóth Gabi), szerencsére ezt a fajta a lezser optimizmust a rész végéig sikerült megőrizni.

Az alaptörténet szerint Keresztényanyut jógázás közben megszállja a sátán, de szüléssel sikerül kihajtania magából. A bonyodalmak akkor kezdődnek, amikor férje jelzi, hogy ezt talán nem az abortuszellenességről szóló családi kupaktanács közben kellett volna megtennie. A vita végén az asszony még épphogy fel tud mosni, majd éber kómába menekül.

A sorozat azonban nélküle is eldöcög, ráadásul sikerül minden korosztályt megszólítania.

A gyerekek vélhetően imádni fogják Tramplit, a ház elé kikötött kis zsidó mopszlit, aki minden nap megköpködi az utcán kóválygó covidos tanárokat, a tinilányok pedig példaképre találhatnak a lázadó Mariannkácskában, aki a család fekete bárányaként állandóan kiszökdösik egyedül nevelni három kisfiát. Az is biztos, hogy hamarosan poszterre kerülnek a szomszéd 10 éves ikerlányai, hisz szenzációs sztriptízt adtak elő édesapjuknak az esti pálinkás kenyér után.

És a negatívumok:

tudjuk, hogy minden sorozatba kell egy rosszfiú is, de a kert végi disznóólba eldugott autista hajléktalan már picit sok volt nekünk, még akkor is, ha az epizód egyik legviccesebb jelenete kétségtelenül az volt, amikor az apuka teletömte őt ecstasyval. Annak sem tudtunk őszintén örülni, amikor a nagypapa széttüsszentette a családi kokaint, ez már a Csellengőkben sem volt vicces.

A transzeszvita prostituált narrátorért viszont jár a piros pötty, több is.

Összességében: kicsit több Adria és kevesebb roma szereplő, és akkor talán az őt megillető helyre kerülhet a sorozat.

10/7
Keresztényanyu, vígjátéksorozat, TV2, hétköznap esténként 18 órakor