A 140 kulcsfontosságú cég mellett még rengeteg funkciót vehetnek át a következő napokban a katonák – adta hírül a Miniszterelnökség.

„Fontos az alapellátás, de emellett még sok feladatra marad ideje a katonaságnak. Így hétfőtől átveszik Eszenyi Enikőtől a Vígszínház vezetését, de nem állunk meg itt” – áll a közleményben. A lista alapján pár napon belül már a katonaság üzemeltetheti a felcsúti kisvasutat, a Puskás Akadémiát, ők szervezik a következő három Vadászati Expót, valamint szerdától a Nobu teljes stábját is leváltják.

A következő fázisban a postai küldemények kézbesítését, az Országos Választási Iroda előtti területek képviselők előli eltorlaszolását, valamint a laktanyák őrzését is a katonák látják majd el. A terv harmadik fázisában a honvédség a szülőkkel és nagyszülőkkel való Skype-olásban is besegítene, de erre a közlemény szerint remélhetőleg már nem kerül sor.

UPDATE: Sajtóértesülések szerint hamarosan a HírCsárda szerkesztését is átveheti a Magyar Honvédség 33. Szórakoztató Ezrede.