A napokban rengeteg támadás érte a Vígszínház jelenlegi igazgatóját. Felhívtuk Eszenyi Enikőt, hogy elmondja álláspontját, illetve megkérdezhettük, hogy a színház milyen akciókkal kedveskedik a koronavírus miatt otthon maradó nézőinek.

HírCsárda: Köszönjük, hogy a HírCsárda rendelkezésére állt.
Eszenyi Enikő: Hát, szívesen. De ha tudom, hogy ilyen kisfaszú kopasz vén geci csinál velem interjút, hagyom a picsába.

Küldtünk képet, ahogy kérte.
Nem kell ám felvenni, szeretlek, mindig is szerettelek te nímand.

Igazából most először…
Jó mindegy, nem érdekel.

Szóval… Az utóbbi időben sok kritikát kapott a vezetési stílusát illetően a Víg volt és jelenlegi színészeitől. Jogosnak érzi ezeket?
Nézd, évek óta irányítom az ország legsikeresebb intézményét, de magamon kívül egy színészt sem láttam itt, csak ilyen kóválygó zombikat. Nem is ismerem azokat, akik megszólaltak, élnek még ezek egyáltalán?

Ne haragudjon, de a napokban Halász Judit is elmondta a véleményét, őt az egész ország ismeri… Ráadásul 50 éve a Vígszínház tagja…
Én meg 59 éve vagyok zseniális, akkor hova szarjak? Paff a bűvös sárkány, gratulálok! Megint ezek a fasz kérdéseid, hol a lista, amit adtam? Nyuszikám, az jön, hogy hogyan segítek az embereken, amikor nem jöhetnek a színházamba a koronavírus miatt.

Hát legyen…
Milyen szép kis gödrök van az ajkaid szélén, ha szorongsz… Ne de vissza a lényegre. Tudom, hogy mekkora szenvedés élnek át a nézőink, mert nem léphetnek be a színházamba, ezért több darabot is streamelünk, ezeket én adom elő egyedül. Monodrámaként mutatom be a Dzsungel könyvét meg a Sóvirágot a Tünet együttestől. Zseniális leszek. Ezeken kívül a nézők szó szerint bepillanthatnak a kulisszák mögé, több olyan jelenetet is levetítek, amelyeket csak a próbákon vagy a büfében lehetett látni.

Mondana pár példát?
Bemutatok néhány rejtett felvételt, például, amikor Molnár Áron maga alá pisilt a beszélgetésünk alatt, vagy, amikor a Börcsök dadogni kezdett, amikor kikezdtem a férjével, de látható lesz majd az is, amikor Buci (Stohl András – szerk.) bekólázva próbálgatta a Meseautó sofőrkarakterét. Ezeket mind leadom, hadd nevessen a nép, de visszatérve a közvetítésekre: streamelni fogom a lekvárkinyalós jelenetet is.

Nem veszélyes a lekvárnyalás a koronavírus-járvány közepén?
Ha nem szereted a lekvárt, akkor lehet csatni is te csacsi… A probléma inkább az, hogy nem tudom, hogy a társulatban bármelyik szerencsétlennek van-e egyáltalán hónalja, ezt is nekem kell biztosítanom. Sajnos, Marton Laci nincs már köztünk, így én nyalom ki magamnak, de legalább nem lesz sós a lekvár a sok könnytől.

Bírni fogja egyedül?
Muszáj, csillagom… Drága Gothár Péter felhívott, hogy szívesen segít, hogy szakszerűen mutassuk be a nyalást a színpadon, de nem szorulok rá egy szuvas fogú kripli segítségére.

Nemrég akció indult, hogy a járvány miatt elmaradó előadások jegyeit ne váltsák vissza nézők. Mi a vélemény erről?
A fővárosban van pénz, biztos, hogy pár elmaradt előadás még nem vágja földhöz a színházakat. Arra biztatom a nézőket, hogy nyugodtan váltsák vissza jegyeiket, így legalább lesz pénzük, hogy kifizessék a streamszolgáltatásunkat. Na, mehetsz!

Köszönöm!