Az Andrássy úti boltok előtt ölre mennek már az emberek egy-egy Louis Vuitton by Rogán Antal táskáért.

Amint elérte az országhatárt a koronavírus, az emberek pánikszerű vásárlásba kezdtek. A boltokból kifogyott a liszt, a cukor, a horgászbot, egyes helyeken pedig már szabályozzák, hogy egy vevő maximum 3 darab sípoló műanyag csirkét vehet.

A luxusmárkákat sem kíméli a pánik. A Gucci ékszerek ára a koronavírus hírére a hatszorosára nőtt, és ettől még kelendőbbé vált a vásárlók között.

Sosem hittem volna, hogy az aranyozott takonykarkötő valaha is elmegy, most pedig spontán árveréseket kell tartanunk az üzletben, annyira mindenki meg akarja venni.

– mondta el egy Gucci eladó, mára milliárdos.

Az Andrássy úton két gázszerelő-feleség egymásról tépte le Rolex órát, miközbe azt kiabálták, hogy “A férjed meg sem tudja különböztetni a csőfogót egy offshore bizalmi vagyonkezelőtől”

A vészhelyzet a Várban élőket is elérte már: hamarosan rezsit is kell fizetni az önkormányzati bérelt lakásokban, egyes lakók pedig házról-házra járva kopogtatnak be és kérnek pénzt magánrepülős meccsnézésekre, vagy ha ez nem megy, akkor kijelzőkön kérnek pénzt.

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter szerint azonban semmi ok a pánikra, a feleségének sikerült feltöltenie a család Chanel Coco Mademoiselle készletét.