Most, hogy már átléptünk az új évtizedbe (DE IGEN KARCSI ÁTLÉPTÜNK, NE OKOSKODJ), a HírCsárda összeszedte az elmúlt tíz év legjobb elmúlttízévvel foglalkozó listáit.

legjobb listak 2010-es evek

10. Az évtized 10 legjobb koncertje, ahol orálisan kényeztethetted a pasidat – a Cosmopolitan mindenkit meglepett ezzel a retrospektív összegzéssel, különösen a 2017-es újévi Mága-koncert verte ki a biztosítékot sokaknál.

9. Az évtized top 10 444-es újságírója, aki a Beat on the Brat előtt cigit kért tőlem zárás után – a budapestiek értik, a többiek pedig le vannak szarva, írja az eredeti listát publikáló fuckyeahbulika tumblr.

8. A disznó top 10 egyéb része, amiből pacal készíthető – Németh Szilárd alapműve nem volt kérdés, hogy felkerül-e a top10-es listánkra. Még úgy is, hogy 2011-es – mert a jó dolgok nem változnak.

7. Gulyás Gergely top 10 államférfiúi pillanata 2010-2019 – a kormany.hu listája némileg rendhagyó, hiszen nyolc helyen Orbán Viktor és Lázár János szerepel rajta. Pont ezért nem fért fel nálunk a dobogóra, illetve hiányoltuk róla Szíjjártó Pétert.

6. Az évtized 10 legjobb pontja a Parlamentben, ahol újságírók is tartózkodhatnak – a HVG igencsak elsiette ezt az összegző listát, hiszen mára csak egy ponttá zsugorodott a felsorolás. Érdekesség, hogy ez a pont az eredeti lista születésekor, 2014-ben még csak a 8. helyre volt jó.

5. Az évtized legjobb pártjai – a Századvég 2018-as top10-őrületének már csak azért is helye van a listánkon, mert csak két párt szerepel rajta, ráadásul mindkettő a Fidesz.

4. A 10 legnagyobb közbeszerzés, amit nem Mészáros Lőrinc nyert meg 2010-2018 – az Átlátszó.hu 2018-as listája érdekességképpen került fel a mi listánkra, ugyanis a többi versenyzővel ellentétben teljesen üres.

3. Az évtized legpatkányabb libsi férgei, akiket fel kéne gyújtani – a 888 és Bayer Zsolt közös listáját állítólag meg sem akarták írni, csak a baloldali médiatúlsúly miatt döntöttek a publikálása mellett.

2. Az évtized legkurvajobb zenekarai, amikben kizárólag a haverjaim játszanak – Sajó Dávid korszakos listája igaz, hogy 2016-os, de szerencsére a formációk nagy része azóta nem csak feloszlott, de újjá is alakult egy-egy Kolorádó-fellépés erejéig.

1. Ez a lista – ha 2030-ban is készül majd ilyen lista, akkor azon is egészen biztosan ez lesz az első.