Kövér László és Áder János is besegített.

kováder

A júniusban esedékes éves ólompótlás után elkezdődött a műanyagszatyrok telepítése a magyarországi halastavakba. A medreket idén is fékolajjal maratták ki, hogy minél több helyet biztosítsanak a később bekerülő szívószálrajoknak.

Az első reklámszatyor vízbe bocsátását maga Áder János végezte el.

„Ahogy felnő, érik az ember, úgy engedi el a télapó, a liberalizmus vagy a klímaváltozás mítoszát. Nem ezen kellene pörögni, elsősorban az ökoszisztéma fenntartása a fontos. Az óceánokban zajló folyamatok intő példával szolgálnak, mi történik akkor, ha halcafatokkal fojtogatjuk a műanyagpalackokat!”

– mesélte az államfő, aki elárulta, az újrahasznosítást szintén fontosnak tartja, ő maga például mindig szelektíven gyűjti a dobozos sört és a műanyag összefogó gyűrűt, azzal is etet be.

Az első nagy telepítés tehát jó hangulatban zajlott, főleg mert a jellegzetes humoráról ismert Kövér László is beesett a városligeti azbesztszórás után, és, mert Tiborcz István végül nem érkezett meg.

Mentségére szól, hogy feleségével, Orbán Ráhellel kármentést kellett végezniük, Mercedesükből sötétedésig adagolták a műanyagpelenkákat a kissé átvizesedett Ráckevei Duna-ág ürülékfolyamába.

1 KOMMENT