Egy ideje már az egész világ a Trónok harca egyik jelentében felbukkanó starbucksos poháron csámcsog, nem véletlenül: az utóbbi évek egyik legerősebb alakítását nyújtotta a lattes papírsztár, ez a szakma figyelmét sem kerülte el.

emmypohar

 

„Fél másodperc jutott neki, de ennyi is elég volt, hogy beírja magát a történelembe. Több millió pohár van forgalomban, de neki összejött! Igazából nem kellett neki mondanom semmit, tudta mi a dolga és megoldotta. Hiteles, érett, átgondolt alakítás volt, ami emberek millióit ejtette rabul. Nem beszélve arról, hogy végig szórakoztatta a stábot, hatalmas figura volt!”

– mesélte az epizódot jegyző David Nutter rendező.

A pohár parádés alakítása a legnagyobb tévés díj, az Emmy-díj zsűrijét is lenyűgözte, viszont csak posztumusz elismerést adhatnak neki ősszel, mivel a forgatási nap után összegyűrték és kidobták.

“Mindig mondta, hogy nagyon szívesen lenne droid az új Csillagok Háborújában, ha már a wooki-nyelvtudás hiánya miatt lecsúszott Chewbacca szerepéről. Nagy szerepálma volt a náci kancsó karaktere is a Schindler listája második részében, sajnos, soha nem tudhatjuk meg, mire lett volna képes. Megtiszteltetés volt vele játszani!”

– emlékezett vissza filmbéli partnere, Emilia Clarke.

A lattés papírpohár és „Daenerys Targaryen” közös jelenete egyébként az MTV Movie Awardson is besöpörhet egy elismerést, a szakmában már kész tényként kezelik, hogy a Posztumusz Legjobb Csók díját is a páros felejthetetlen jelenete kapja.