A rendőrség igyekszik kézre keríti azokat, akik azt terjesztik, hogy a fővárosi bulinegyedben rossz minőségű kábítószerek lennének.

istvan

Érdemes meghallgatni Tarlós Istvánt:

„Kikérem magamnak, hogy a bulinegyedben hamis drogok lennének! Aljas csúsztatás az egész! Az irigység vezérli a szimplásokat, mert a hétvégi piacukra senki sem megy, mióta elindítottuk a Dobozban az Őstermelői Exctasy Börzét. Az igazság az, hogy sokszor épp túl jó kábítószereket kínálunk! – mondta a főpolgármester. Hozzátette: nemrég pont az volt a baj, hogy túl tiszta heroinpakkokat szervíroztak a welcome drinkek mellé, ezért a jövőben finom állagú téglaporral ütik fel a heroint, hogy a helyek még jobb helyezést érjenek el a Tripadvisoron.

Megbecsülés? Az persze nem jár cserébe.

Szerencsére Vattamány Zsolt, Erzsébetváros polgármestere maximálisan támogatja a főpolgármester terveit, és újabb fejlesztéseket eszközöl. Tarlóssal egyeztetve egyes szálláshelyekből belövőhosteleket alakítanak majd ki, illetve tesztjelleggel újra elindítják a beerbike-ot, de már her-bike néven. De a munka nem ér itt véget.

„Megszakad a szívem, amikor azt látom, hogy a turisták egy része kétségbeesve keres eret magán. A szimplásokat persze ez nem érdekli, elvannak a saját álomvilágukban, büdös nekik a munka. Nekem készülnöm kellene az önkormányzati választásokra, mégis elintéztem, hogy megkapjunk néhány vénaszkennert a Fradi-stadionból, hogy a vendégeink ne a szemgolyójukba lőjék be a heroint, az önkormányzat pedig saját büdzséjéből áldoz a legjobb minőségű elszorító gumikra” – mondta a polgármester az Élhető Erzsébetváros fórumán.

Míg egyesek aknamunkával próbálják elűzni a vendégeket, mások széles körű összefogással küzdenek bulinegyed renoméjáért.

A Gozsdu udvar kidobói magukon mutatnak példát, amikor csak a legjobb minőségű kokaint hajlandóak felszívni, és egyáltalán, mindent kidobnak, ami nem tökéletesen fehér. A rendőrség elindítja a „Csudavilág – Intravénás droghasználat” című felvilágosító kampányát, az Instant biztonsági személyzete pedig már toborozza a résztvevőket az interaktív speedfőző-tanfolyamára. A Fogasban vagy a Robotban nem csak emiatt alszanak keveset a kidobók, ők a droghasználat mellett a turisták kizsebelését is saját hatáskörben oldják meg, nem kis bevételt hozva a bulinegyednek, és adózással sem csesztetik feleslegesen a NAV-ot.

Látható, míg egyes sörfüggő hippik zsírkrétával firkálják össze a földet, a többiek rengeteg munkával és törődéssel ápolják a negyed hírnevét. Így is lehet…