Szokásához híven kendőzetlenül és szókimondóan nyilatkozott lapunknak a magyar kolostorok fenegyereke.

Jelenleg uralja a közbeszédet Orbán Viktor és a Karmelita menza. A magyar miniszterelnök egyik legismertebb barátja, Alekosz percekkel a költözés előtt elérte, hogy az ország első emberének közelében dolgozzon. A Várkert Bazárban beszélgettünk.

Alekoszkep2

„A Csirkebél lapátoláshoz komoly idegek kellenek, minden jelentkezőt pszichológiai tesztnek vetnek alá, és maximum csak négy órán át dolgozhat.” Tudja kitől idéztem?
Alekosz: Föltételezéseim vannak, de sajnos nem tudom.

Ezt még Orbán Viktor mondta 1989-ben.
Ha így van, akkor elhiszem. Ez is bizonyítja, hogy nem véletlenül találja meg a feladat az embert. Tisztába voltam a tesztekkel, de én már többször bebizonyítottam, hogy fölnöttem a feladathoz, érthető  és eredményes diskurzust folytatok magammal. Többek között ezért vállaltam csirkebél lapátolást a Karmelita menzán Orbán Viktor barátomért.

Más munkát nem talált a miniszterelnök környékén?
Nézze, nagyon sok szárnyas van az étlapon, az én kezem pedig egyszer már a magasba emelték, ritkán jönnek így össze a dolgok. Az csak hab a tortán, hogy a konyhán nem találtak egy ilyen bevállalós és eredeti arcot, mint én. Igaz, nem is kerestek, de a fölajánlkoztam, és nem tiltakoztak.

Mi motiválta még a döntésében?
Magam többször felajánlkoztam már a kormánynak, de most először jutottunk közös nevezőre. Fontos volt, hogy druszámhoz, Viktorhoz is közel lehetek, hisz annyi közös van bennünk.

Említene néhányat az olvasóknak?
Sok tekintetben hasonlítunk a miniszterelnök úrral, többek között abban, hogy mindkettőnkre sokan szavaztak és most abból élünk, nem szorulunk rá a pénzre. És ugye a küllem. Ön is láthatja,  mint két tojás.

allll

Most hogy így mondja, van benne valami.
Ha valaki speciel a’la profil néz meg minket, két ugyanolyan gömbölydad hasképződményt lát, ami fölteszem minden hölgynemű amazon tetszését elnyeri. Nem titkolt célom, hogy e ranggal új szíveket hódítsak meg.

Nem tart attól, hogy lenézik a médiában, mert csak csirkebelet lapátol?
Akik így vélekednek, azok még nem érezték a szerelmet. Én sokat adtam a médiának, és föltett szándékom, hogy egyszer a TV2 programigazgatója legyek. A kettő között lenne a csirkebél lapátolás, nem hiszem, hogy magyarázkodnom kellene. Intelligenciám, mint egy kanyargó óceán, nem lehet szabályozni.

Újabb ellenségeket szerezhet magának. Már eddig is sokat kapott az ellenzéktől az, hogy Orbán alatt lesz, még több támadási felületet ad a bírálóknak.
Többször elmondtam már, hogy kommunikációs csatorna szeretnék lenni a kormány és a tüntetők között, ahogy egy görög félisten közvetít egy isten és az emberek között. Már amennyire embereknek lehet tekinteni ezt a fölfordulást…

A dühös tömeg nem rég ide is feljött, a követeléseikből mára sem adtak alább.
Elég baj, hogy ultimátumot ad ez a szertelen csürhe. Épp ezért, január 19-én fölöttébb leblokkolom az internetet. Ha pedig ésszel és technikával nem megy, ne feledjük, igencsak jó kapcsolatot ápolok Baukó Évával, egy szavamba kerül és Ön két perccel ezelőtt molesztálta őt.

Megmosolyogtató, hogy ő a „rivális” RTL-nél van.
Akkor legyen egy perc.

Értem. Igaz, hogy felajánlotta a hátát erkélynek?
A hátamat is. Nem bírtam nézni ezt a botrányt, aki egy országot fölépített emberekre támaszkodva, miért, ne építhetne föl egy erkélyt? És nekem is fontos, hogy, ha Kim Dzsong Un barátom idelátogat, az elsők között tudjam fogadni.

Néha az újságíró is elgondolkozik, hogy létezhet-e ilyen kiváló jellemű ember.
Nem szabad ezen gondolkozni.

Azért nem mindenki lapátolhat csirkebelet Magyarországon, ráadásul védőmaszk nélkül. Mit gondol, lesznek irigyesei?
Tudom jól, a Várnál följebb már semmi sincs. Ez egy ilyen ország, akinek bejön az élet, azt bántják. De én jó szándékkal fordulok feléjük.

Vannak egyéb tervei a jövőben, vagy csak az aktuális feladatra koncentrál?
Föladatra, Je suis Pardon. Itt azért nem állnék meg, fölcímeztem egy levelet Orbán Viktornak, melyben cizelláltan leírtam, hogy nem csak a padlóról tüntetném el a förtelmes csirkebelet, de a vastagbelét is megtisztítom alsó behatolással, bár azt mindenképpen följegyeztem neki, hogy ebben az esetben kicsit hanyagolnia kellene a pacalt és a disznósajtot.

Készítjük az interjút, és olyan szenvedéllyel és átéléssel beszél, hogy szinte érezni a csirkebél szagát.
Való igaz, az ember föl sem fogja, mit tud okozni egy fog közé ragadta inas szál. De lassan vége lesz a szelíd kóstolgatásnak, és jön a kemény lapátolás.

Végezetül muszáj megkérdeznem: A szakmában azt pletykálják, hogy Mága Zoltán elől halászta el a munkát, igaz ez?
Nem szoktam foglalkozni a szakmákkal.

1 KOMMENT