A bevándorlók a túlórakeret-emelés hírére keltek útnak, vezetőjük szerint végre eljött az ő idejük.

201812-migr

„Tudod, mennyit dolgoztam otthon? Heti 40 órát. A szénerőműben lényegében csak a telefonunkat nyomkodtuk. Magyarország nekem a lehetőségek hazája, itt végre megnyomhatom rendesen” – nyilatkozta az MTI-nek a Budapestre gyalogoló tömegből Ahmed. A 20 éves férfi Dél-Szerbiából származik, elmondása alapján egyből elindultak, amint meglátták a szavazás végeredményét.

„Unokatestvérem pincér Svédországban, de amióta medencés házat vett magának, nem is jár haza. Gondolom fél kimenni a migránsok miatt a reptérre, vagy csak annyira széthajtotta magát a heti 30 óra melóban, hogy mozdulni sem bír” – magyarázta Ljubomir, a menet egy másik szószólója, majd hozzátette: ha kell, ledöntik a kerítést a határon, de mindenképpen szeretnék megízlelni, milyen az, ha egy magyar gyár három év múlva átutalja a túlóráért kapott extra pénzt.

„Aki dolgozni akar és tisztességes, azt várjuk, tárt karokkal. Csak annyi, hogy ugye nem veheti el a magyarok munkáját. Meg gazdasági bevándorló se jöhet. Kivéve, ha macedón, de ő meg ugye nem dolgozni jött. Na, értik!” – kiabálta át a Videoton-stadion kerítésén Orbán Viktor.

1 KOMMENT

  1. hozzátette: ha kell, ledöntik a kerítést a határon, de mindenképpen szeretnék megízlelni, milyen az, ha egy magyar gyár három év múlva átutalja a túlóráért kapott extra pénzt.

    :):):)