A magyar kormány mostantól nem lesz köteles elárulni, hány óra van: a Fidesz-KDNP ugyanis nemzetstratégiai jelentőségűvé minősítette az időt.

orban ido

Az Átlátszó kiperelte a közérdekű adatot, a hozzávetőleges, sacc-per kábé információkba hamarosan személyesen is betekinthetnek, de a pontos időt sokáig nem tudhatjuk meg.

„Mivel a Magyar Idők nemzetstratégiai jelentőségű ügylet része, értelemszerű, hogy, ha már benne van a szókapcsolatban, az „idő” is kiemelt védelmet élvezzen. Így a logikus. Ha valami, ez tényleg mindannyiunk közös érdeke, nem is értem, eddig hogy lehetett ilyen szemérmetlenül dobálózni vele!”

– szerepel az Orbán Viktor által jegyzett dokumentumon.

Ezzel a lépéssel eldőlt, hogy a jövőben nem lehet majd vizsgálni, hogy egy magyar dolgozó hány órát vagy túlórát dolgozik egy nap vagy, hogy egy ellenzéki képviselő melyik napszakban szólal fel és milyen hosszan, de azt sem, hogy hány órát kell várni egy kórházban.

Már a kihirdetés utáni első percekben (?) is látszódtak a káosz jelei, az emberek fejvesztve rohantak le újságért és böngészték a híroldalakat, hogy informálódjanak, de csak rosszabb lett a helyzet.

„Amióta nem tudom az időt, teljesen összezavarodtam. A híreket olvasva néha olyan, mintha 1940 lenne, néha meg, hogy 1968, totál elvesztem! ’89 bezzeg nem…

– mesélte egy dühös print-hívő, aki azért is mérges volt, mert a változtatások miatt azt sem tudhatja meg, hogy meddig érvényes a BKV e-jegye.

1 KOMMENT

  1. “Bár a Parlament helye változatlan, mióta felépítették, az öt éve felállított Országgyűlési Őrség évről évre többet költ utazásokra. Az Átlátszó által kikért adatok szerint eddig 35,5 millió ment el erre. A beszámolók szerint a parlamenti őrség tagjai volt, hogy focitorna, tűzoltási gyakorlat, kiállításlátogatás céljából hagyták el a Kossuth teret és ültek repülőre.”

    Veszélyesek ezek a parlamenti képviselők, főleg, ha nem kutyapózban nyalják a gazdi kezét