Vizet és takarót visznek Orbánék villájába, ahol a volt macedón miniszterelnök bújkál.

A volt macedón miniszterelnök hibátlan sminkben lépte át a magyar határt
A volt macedón miniszterelnök hibátlan sminkben lépte át a magyar határt

„Az otthonában folyamatos veszély fenyegeti, természetes, hogy a magyar kormány befogadja, és nem engedi, hogy letelepedjen az első biztonságos országban, Macedóniában” – nyilatkozta a nemzetközi körözés alatt álló Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnökről Gulyás Gergely.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint minden üldözöttet megillet a befogadás joga Magyarországon, és a kormány a Migration Aiddel együttműködve nyújt biztonságot Gruevszkinek.

„A civilek nagyon kedvesek voltak, hoztak neki vizet és takarót is, a Fidesz képviseletében pedig Kósa Lajos személyesen motorozott ki a Viktorékhoz egy friss adag házi disznósülttel” – mondta el Gulyás.

A kullancsokkal teli zöldhatáron keresztül Magyarországra érkezett Gruevszkit Dr. Szentes Tamás országos tisztifőorvos személyesen vizsgálja át, Németh Szilárd pedig arra vállalkozott, hogy őrt áll a ház előtt, hátha a rendőrök hajléktalannak néznék a megviselt macedón politikust.

A volt miniszterelnök egyébként már a jövőjét is elkezdte megalapozni: a kedvéért a kormány mégis engedélyezte az ELTE genderszak idei évfolyamának elindítását. Bánki Erik, a gazdasági bizottság elnöke pedig személyesen segített neki VIP-lakásmegtakarítási számlát nyitni extra állami támogatással. Ahogy fogalmazott: “senkit nem hagyunk az út szélén”.

 

2 KOMMENT

  1. “A Balkan Insight azt írja, az albán rendőrség megerősítette az információt, és közölte, hogy Gruevszki utasként egy magyar diplomataautóban a saját személyi igazolványával hagyta el az országot, még azelőtt, hogy az Interpol november 13-án kiadta a körözést.
    Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón azt mondta: a magyar kormány nem segítette Gruevszkit abban, hogy elhagyja Macedóniát. Azt nem tette hozzá, hogy Albániából már magyar kocsival vitték el.”

    Híreink szerint ma este Hernádival vacsorázott, kedélyesen megbeszélték, mit jelent a börtön helyett Orbán kegyeltjének lenni