Mutatunk tíz fontos változást, illetve következményt, amire nagyon oda kell figyelnie!

Az október elsején életbe lépő gyülekezési törvény két embertől számítja a gyűlést, tehát például egynél többen nem tüntethetnek egy politikus háza előtt. Fellélegezhetnek az örömlányok, őket békén hagyják, kivéve, ha odalép hozzájuk bárki is… Most bemutatjuk a tíz legégetőbb problémát, illetve következményt, ami megnehezíti az életünket.

  1. Nem lesz páros híradózás

A rendőrség a Médiatanáccsal közösen ellenőrzi, hogy a több millió emberhez eljutó híradókban ne propagálják a gyülekezést. A jövőben vélhetően meg kell szoknunk, hogy egy tévés vezeti majd a Tényeket a TV2-n, hisz Andy Vajna sem szeretné, hogy a legnézettebb műsorsávban úgy viselkedjenek, mint az utcai csőcselék.

2. Sziámi ikrek tömeges emigrációja várható

A hosszú kórházi várólisták miatt többen nem tudták szétműttetni magukat az október elsejei céldátum előtt, így bizonytalan ideig a köztereken is közösen demonstrálnak ikerpárjukkal. A rendőrség egyelőre még csak igazoltatja és figyelmezteti az utcán gyülekező sziámi ikreket, később viszont már a kettős retorziót alkalmazza.

3. Kivonul a Tinder Magyarországról

Sorra állítják elő az utcán randizó tindereseket. Bár a randiapp egy külön randibejelentő landing page-dzsel próbál segíteni a párkeresőknek, nehezíti a helyzetét, hogy a jobbra vagy balra húzás már gyülekedésre való felhívásnak minősül. Eleve sokat járnak bíróságra, mióta az MLSZ bevezette, hogy a meccseken kötelező 18 éven aluliakat is szerepeltetni. Ráadásul a TAO-pénzekkel sem tudnak elszámolni.

tinder

4. Drasztikusan megnőnek a mentősök adminisztratív feladatai

Lelassítja a munkát és indokolatlan adminisztratív terheket ró a mentősökre, hogy egy-egy életmentés előtt be kell majd jelenteniük, kit, hol és mikor mentenek majd meg. Kényelmetlen helyzetbe kerülnek a vízimentők, akik már az első két napon több ív bejelentő lapot áztattak el, így illegálisan gyűltek össze a fuldoklókkal.

5. Széteshet az olimpiai bajnok kajaknégyes

Az olimpiai bajnok női kajaknégyesünk tagjai egyelőre nem tudják, hol edzhetnek együtt. A kajakosok tegnap a tűzzel játszottak a Matyi-éren, csak a hatóságok jóindulatának köszönhető, hogy nem tartóztatták le őket. Mellettük több sportág képviselői is megérezhetik az új gyülekezési törvény hatásait, a magyar Senior Nordic Walking Szövetség máris jelezte, hogy demonstrálnak majd a nyugdíjasok szabad csoportos haladásáért, illetve kiállnak az ártatlanul meghurcolt tandemugrók mellett. A tüntetést természetesen bejelentik.

6. Tilos lesz a szerenád

Csak a megszólított józan belátásán múlik, hogy gumibottal, vérrel és könnygázzal végződik-e egy szerelmi vallomás; ha kijön az erkélyre, a gyülekezési törvény áthágását kockáztatja, ráadásul a lovag közel kerül magánlaksértéshez is. A zene használatát eleve előre be kell jelenteni, ahogy az elhangzó művek listáját is le kell adni, így a jövőben már alaposan át kell gondolni az ilyen fajta tetszésnyilvánítást. A szabályozás hatással lehet az iskolai ballagásokra és a tanárszerenádokra is.

7. Káosz lesz az ételosztás a Blahán

Ha a rendőrség még nem vitte volna el az összes hajléktalant a börtönbe, a karácsonyi életosztáson szinte borítékolható a razzia és a tömeges előállítás. A gyülekezési törvény, illetve a „megváltozott médiafogyasztási szokások miatt”  a Menhely Alapítvány egyébként is gyülekezési bejelentési lappá alakítja át Fedél nélkült, de azok a luxuskoldusok, akiknek télen lefagy a kezük, még csak ki sem tudják tölteni.

8. El kell felejteni a csoportos, nyíltszíni szexuális erőszakot homoszexuális kisebbségi ellen

A tűzzel játszik az, aki – akár szexuális céllal –  közszemlére közösül bárkivel, ráadásul ezt valamelyik meleg, kisebbségi (roma, zsidó, muszlim, muszlimzsidó, cigány) polgár kárára teszi, hisz rögtön megvalósítja a gyülekezés vétségét is, pláne, ha csoportosan erőszakol. Így az eddigi büntetési tételek jócskán megnőhetnek, nem érdemes tovább feszíteni a húrt.

9. Megszüntethetik a baba-mama úszásokat

Fiatalkorú, illetve csecsemő veszélyeztetése és gyülekezésre való felbujtás miatt kell felelnie annak az anyának, aki zárt vagy nyitott közterületen saját babájával gyűlik össze.  Súlyosbító tényező, hogy mivel a csecsemő döntésképtelen, a szülő a gyermek tudta nélkül rántja be őt a jogsértő magatartásba, ráadásul az életét is veszélyezteti a vízi gyülekezéssel.

10. Elköltözhet a tiszavirágzás

A törvény mindenkire kiterjed, szigorúan tiltott lesz például a köztéri párzás minden állat esetében, de lecsapnak a rajzó méhekre és tiszavirágokra is. Utóbbiaknak biztos, hogy új folyószakaszokat kell keresniük, hisz minden nyár végén törvényt sértenek, ráadásul nem eseti jelleggel, hanem folytatólagosan, életvitelszerűen és egy élethosszon át, ami emeli a büntetési tételt. A fajok közötti gyülekezésre kiemelten figyel a kormány, a jövőben alaposan át kell gondolni a kutyasétáltatásokat és a bikaviadalokat, de a legnehezebb dolguk a vakvezető kutyáknak lesz, akiknek a gazdája egy séta előtt nem tudja kitölteni a gyülekezést engedélyező papírt, és a kutyák is csak pontatlanul.