Sok szám kimaradt idén is. Például, amikhez lovak kellenek.

nsz teli olimpia

Négyévente sok versenyszám próbál bekerülni az olimpiák programjába, de ilyen vagy olyan ok miatt a legtöbb végül nem lesz olimpiai sportág. A legfőbb ok, hogy túl extrémek, vagy ló kell ell hozzájuk. Sorba vettük az idén elvérzett sportszámokat.

Inverz síugrás. Ebben a sportban a pálya aljáról indulnak a versenyzők és fel kell ugraniuk (vagy mászniuk) a sísánc tetejére. Az inverz síugrás bajnoka a svéd Jörg Larssen, akinek egyszer már sikerült a sáncot ugrás közben alulról lefejelnie.

Óriás valódi lesiklás. Ez azoknak a vegán és gluténmentes sportolóknak a kedvence, akiknek elegük van a mű dolgokból.

Korcsolyás díjugratás. A korcsolyás díjugratás legextrémebb része, hogy a lovakra korcsolyákat kell adni, és a hoki pályán kell a lovaknak az ugrásokat teljesíteniük. A korcsolyás díjugratás közvetítések örök kedvenc mondása a “a lónak négy lába van mégis kurva szarul korcsolyázik”.

Inverz korcsolyás díjugratás. Ebben a számban a zsokén is korcsolya van és neki kell átugornia a lovat.

Rövidpályás lassúkorcsolya. Nyilván a nevéből kitalálható, hogy a cél – a gyorskocsolyával ellentétben -, hogy a versenyzők minél lassabban érjék el a célvonalat. A világcsúcsot a japán Kanabasi Matsomuto tartja, aki a rajtnál meghalt.

Extrém sílövészet. Ennek szabályai lényegében megegyeznek a hagyományos sílövészetével, azzal a különbséggel, hogy a versenyzőknek egymásra kell lőniük. A szám célegyenese általában kevés izgalmat és sok lőtt sebet tartogat.

110 méteres akadálykorcsolya. A atlétikából ismert gátfutás extrém téli változata, ahol gátakat kell átugrani, a versenypályán pedig jegesmedvék és nagykabátba öltöztetett, genetikailag módosított, szuperintelligens krokodilok jelentenek akadályokat.

Hófoci. Pont olyan, mint a hagyományos: a magyar csapat nem vesz részt benne.

1 KOMMENT

  1. Még egy:
    Ki tudja átverni az OLAF nyomozóit?

    “EU-s tenderek esetében a városnak három, független forrásból származó árajánlatot kell felmutatnia, hogy az uniós támogatás lehívásához ki lehessen számolni a piaci árat. Ám Zalaegerszegen erős kételyek merültek fel arra nézve, hogy a benyújtott ajánlatok mennyire voltak függetlenek.
    A három árajánlatot Horváth mint független tervező, a Szélterv kft és a Villplan kft tette. Csakhogy az OLAF kinyomozta, hogy Horváth és a Villplan ajánlatait ugyanazon a számítógépen írták.”

    “Horváth és az SMVH szerepe annyira feltűnő volt, hogy az OLAF-jelentés őket külön kiemelte. Az SMVH statisztikája olyan, mint egy csodacsatáré: a cég 16 önkormányzati közbeszerzésen indult el, amik közül 15-ben nyomozást rendelt el az OLAF.”

    Lehet, hogy megoldható a szíriuszi utazás, de ezeknek az embereknek Magyarországon kell felelniük a tetteikért.