Az ismert publicista, Kaya Ibrahim és Josip Tot egykori barátja, blogjában borítja rá az asztalt Orbán Viktorra.

Széplaki-Rosenberg Ernő

Világéletemben Fidesz-szavazó voltam

– kezdi írását Széplaki-Rosenberg Ernő, a fidesz 9713-as tagkönyvének tulajdonosa, akinek neve a Happy End Kft-ből lehet ismerős – az ő ötlete volt a hamburger alakú tűzijáték 2002-ben -, de ő volt az is, aki bemutatta Kaya Ibrahim-ot és Josip Tot-ot Schlecht Csabának és Orbán Viktornak 1993-ban. A mindig hűséges és feltétlen fideszes publicistában most mégis eltört valami.

… kilencedik lányomat Orbán Viktor után neveztem el, rendesen gyóntam, áldoztam, útkereszteződésekben csak jobbra fordultam.

Most mégis betelt a pohár.

Amikor elvették a kertszomszédja trafikját, összeszorított szájjal tűrte, mert – mint írja – “ennyi áldozatot meg kell hoznunk.”

Amikor fél Dunántúlt megvásárolta 1500 Ft + ÁFA áron egy nemzeti stróman, arra gondoltam, ezt most Gyurcsány elől happolták el. Amikor kirúgtak egy tanárnőt a Facebookra kiírt véleménye miatt, azt mondtam, úgy kell neki, minek jár az a lepcses pofája.

De most valami elszakadt.

A kirohanását pedig egy egészen banálisnak tetsző eset váltotta ki, ami azért az elmúlt hónapok CEU-t, civil szervezeteket és általában a demokrácia intézményeit sújtó kormánypárti intézkedések után már egyáltalán nem tűnik apróságnak.

A múlt hónapban lépett életbe az a törvény, ami kötelezi a kávé- és csokiautomaták üzemeltetőit, hogy a legfeljebb öt másodperces késleletetéssel jelentsék le az adóhatóság felé a készpénzforgalmat. Ennek az elhibázott rendelkezésnek a hatására az irodaházunk aulájából eltűnt a kávégép.

Eddig és ne tovább!

Kedves Viktor, tisztelt Miniszterelnök Úr! Mindig lojális voltam a kormányhoz, “Ha nem is voltam mindig veled / Sose voltam ellened”, de most itt az idő felemelni a szavamat. El a kezekkel a reggeli kávémtól!

Bármit én sem tűrök el!

És így zárja sorait a megkeseredett szerző, akit valószínűleg szónokként is viszont fogunk látni az elkövetkező napok tüntetésein:

U.i.: ha időközben megkérkezett volna a kapszulás gép, kérem, tekintse levelemet tárgytalannak.

Emailben megkérdeztük Széplaki-Rosenberget, hogy miért gondolta, hogy neki is be kell állnia a nyíltleveleket írók sorába. Kérdésünkre ezt válaszolta:

Ha ilyen sok patkány elhagyja idejekorán a hajót, talán nem is fog elsüllyedni.

A teljes írás itt tekinthető meg.

9 KOMMENT

  1. Én nem hittem el, hogy van olyan minisztériumi hülye, aki betiltja a balra kanyarodást!
    Én nem hittem el, hogy van olyan parlamenti hülye, aki be tiltja az üres lapok lobogtatását!
    Én nem hittem el, hogy van olyan hülye, aki a padon való ücsörgést betiltja!
    Én nem hittem el, hogy vannak olyan hülyék, már a néhai Grespiken kívül, akik überelik a hírcsárdát! Pedig de!

  2. Most olvasom, hogy feltaláltak egy negatív tömegű folyadékot. Nem lehetne egy litert ajándékozni minden politikusunknak? Hiszen, ha hat rá a gravitáció, akkor szépen kirepülne mind a világűrbe. És a haza fényre derül!:))

  3. Hírek a tizedik dimenzióból:
    “Az okoz némi nehézséget számomra, hogy olyanokkal kell együtt ráncolnom a homlokomat, akikkel nem ráncolom együtt szívesen, mert nem ráncolták akkor, amikor korábban kellett volna. “

  4. És megérkezett a segítség:
    “Matolcsi Máté azt tanácsolja a miniszterelnöknek, ha érteni akarja a tudomány világát, esetleg kérdezze meg annak autentikus szereplőit, Lovász László MTA elnököt, vagy Pálinkás József korábbi MTA elnököt, vagy Freund Tamás agykutatót, “vagy bárkit, akinek a szavában megbízik, és aki még el meri mondani az őszinte véleményét”.

  5. Tisztelt Kétfarkú Kutya Párt!

    Hálásan köszönöm a Kétfarkú Kutya Pártnak, hogy kiálltak a kormányért, Oroszországért, és mindenki más ellen! Örömmel tölti el a szívemet, hogy vannak még fiatalok, akik érdeklődnek a Haza ügyei iránt, akiket nem szívott magába a nyugati kúltúrszenny, akik nem hallgatnak a sorosista popagandára, akik ellenállnak az imperialisták gyarmatosító törekvéseinek! Mondtam is a kisonokámnak, hogy ha kicsit nagyobb lesz, ő is mindenképpen csatlakozzon a Kétfarkú Kutya Párthoz, hadd legyen büszke a nagyapja!

    #bevettem #kösz #nagyazöröm #kúltúrszenny #soros #popaganda #nemleszünkgyarmat #onoka

  6. OrrBán Kór
    Talán minden országban s minden korszakban több volt a nyíltság, kevesebb a hazugság. Jönnie kellett a magyar koalíciónak, hogy a históriában minden hazugságra rálicitáljon, hogy bebizonyítsa: nincs határa az emberi ostobaságnak. Még az ellenkezőjében se lehet bízni, ha a koalíció ígér valamit.
    Hiába, Magyarországon a polgárságot is úgy kell kinevezni, mint ezer fundamenumtalan kulturális intézményt: nincs polgárságunk. Ez az ország penészes, feudális, tarthatatlan romlottságát talán legjobban polgárságának szörnyű, silány gyávasága mutatja. Egy zagyva, kevés polgárság, amelynek élelmesei sietnek felkapaszkodni az uralkodó osztály pódiumára. Mely a polgári címet szégyelli.
    A magyar polgárság csinált talpnyalást, üzletet, kalábriászt, (=hazárdjáték), de forradalmat soha, s ezért nincs!

  7. Tisztelt Szerkesztőség!

    Azt szeretném megkérdezni. ha fel tudnának világosítani, vagy ha maguk megkérdeznék a Miniszterelnök Urat, aki oly szépen, oly sokszor emlegeti a polgári demokráciát, hogy hallgatni is gyönyörűség, hogy tényleg eljutunk-e oda? Vagy úgy járunk véle, mint a szocializmussal, hogy építjük, építgetjük, oszt egyszer csak összedől az egész, az anyagot meg szétlopják, mint romák a szocpolos házat, oszt nem vonnak felelősségre senkit. Se a pallérokat, se a tolvajokat!
    Tudakolnám azt, is hogy leraktuk-e már a polgári társadalom alapjait? Hogyan állunk a polgári embertípus nevelésével? Lesznek-é, vannak-é munkatáborok? Kitelepítés a Hortobágyra? Az olyan jól megoldotta az építők villalakás-gondját. Muszáj-é a polgári párt tagjának lenni, ha ma vezető, vagy bármilyen kis (vagy nagy) főnök kívánnék lenni? Hamarabb kapok-e lakást, ha belépek a polgári pártba? És melyikbe? Oly sokféle van. Pedig az igazság csak egyféle, mint a kommunista párt vót, oszt az Ő igazságuk is csupa hazugság vót, mint később kiderült.
    Ráléphetek-e én is a piacgazdaság útjára, vagy lezavarnak róla, mint a rendőrök az autósok útjáról a rossz gebémmel? Mennyi áldozatot kell hozni a polgári társadalom építéséért? Az egymillió munkanélküli. meg a százezer hajléktalan elég-e? Vagy még több kell, hogy minden aranyifjú, polgárcsemete nyugati autón járjék? Ha én mezítláb megyek a hóban az ingyen konyhára, az is áldozat-é a polgári társadalomért? Ilyen nagy áldozatért nagypolgár leszek-é, mint a Weis Manfréd? Igaz, én inkább fekete vagyok, mert varnyú vót a gólyám, roma az anyám, így aztán hátrább sorolódom mindig, mint Tamási Áron írja a rendes feltámadásban. A szocializmus építésekor össze dűtötték a putrimat, és adtak helyette betonodút. Ebbe nem csorog bele az eső, csak a feljebb való fűrdő vize, és nem bírom, fizetni a lak¬bért. Ha nem vóna, a hét gyerekem, meg a kilenc unokám, már régen ki¬raktak vóna, de nincsen hova. így aztán itten tengődünk, nem a városszélen, pedig ott jobb vót. Vót egy vadgesztenyefa, egy döglött tyúk is hamarabb megakadt. De tyúkja nincs már a polgárnak se, csak ótója van.
    Minket ótanak, hogy majd jobb lesz jövőre. Mindig csak jövőre, oszt sose érünk oda, mint szekérkerék a rúd elé!
    Roma Gyula levelét diktálás után lejegyezte: