A zenei- és szórakozóipartól a kutyatartásig rengeteg mindet szabályozna a Lex CEU sikerén felbuzdulva a kormány. A HírCsárda megszerezte a törvénytervezetek exkluzív listáját.

201704-LEXEK

A Professzorok Csokonai Körének címzett tervezetlistán „azonnal elfogadható” jelzéssel van ellátva például a „Minden kutya mellé egy rendőrt” program, közismertebb nevén a lex Felügyelő, míg a lex Még Erdély Magyarországé törvény értelemszerűen kimondaná, hogy Bukarest magyar falu, a Heineken pedig nem finom.

Más jellegű, de ugyanúgy szigorú szabályozást hozhat a lex Uskurva, a lex Ike a nevetségesen magas hangú magyar állampolgárok helyzetét szabályozná, a lex Ikon pedig tételesen felsorolja azoknak a pénzdíjaknak és állami megrendeléseknek a listáját, amiket Kovács Ákosnak 2020-ig kötelező megkapnia.

Várhatóan nyáron fogadják el a lex Nemulasst, amely megtiltja majd a köztereken és kocsmákban történő vidámságot minden nap este 10 után, a lex Luthor kimondja majd, hogy attól, hogy valaki kopasz, még megakadályozhat népszavazást, míg a lex Christmas I Gave You My Heart és a lex Barátnőm a kötelező heti partner- és feleségverés intézményét vezeti majd be.

A törvénygyár az év végére pihenhet újra meg: ekkor fogadja el várhatóan a fideszes parlamenti többség a választópolgárokra vonatkozó lex Ophattok és a lex Arunktiteket törvényeket.