Eredetileg az olimpia miatt akarták felújítani, most éppen az olimpia érdekében fog elmaradni a felújítás.

Évek óta tartó polémia végére tesz pontot a főváros azzal, hogy eldőlt: mégsem fogják felújítani az életveszélyes és többször is kigyulladó, vagy éppen füstölő 3-as metróvonalat. Mint ismeretes, eredetileg az olimpiai közlekedés biztosítása végett gondolták szükségesnek felújítani, mára azonban új koncepciót fogalmaztak meg a 2024-es budapesti olimpiai pályázói és éppen az olimpia érdekében nem lesz felújítás.

3asmetroolimpia
Tervezet az olimpiai láng meggyújtásáról.

A tervek szerint ugyanis azért nem újítják fel a 3-as metrót, mert azzal akarják meggyújtani az olimpiai lángot.

A Budapesti olimpia ugyanis szakítana azzal az évezredes hagyománnyal, hogy az Olümpuszról érkező lánggal futják körbe a világot, helyette egy 3-as metrós utazás végén, spontán gyulladna meg a láng, s vele a telejs szerelvény, majd az ünnepélyes lánggyűjtás végén a teljes metróvonal. Ezzel az egy aktussal két legyet is ütne egycsapásra a főváros: meggyulladna az olimpiai láng, és többet nem kell majd foglalkozni a 3-as metróval.

Ezzel egyidőben elkezdik a 4-es metrót sürgősséggel lerontani, és a 3-as metróhoz hasonló állígúra hozni, hogy az utazóközönségnek az olimpia után se legyen hiányérzete.

2 KOMMENT

  1. Tudtam, hogy az metró alagútban fogják lefutni a fáklyával, ezért vannak a bányászbékafeneke alakú lámpák és az ötkarikás mezű kiéheztetett farkasketrecek a sínek melett!