220 voltról 200 voltra csökkenti az áramot a kormány.

10szazalek.jpg

Újabb rezsicsökkentés várható, ezúttal az áramot csökkenti a kormány 10%-kal – tudtuk meg a tegnapi Kormányinfo alkalmával. A csökkentés 220 voltról 200 voltra csupán a kezdő lépés, az ezt követő ütemben az 1kWh számolásakor az 1 órát 54 percre csökkentik, ami a kormány értelmezésében újabb 10%-os csökkenés.

Az LMP fizikusai azonban kiszámolták, hogy az 54 perc alatt elfogyasztott 1 kW napi szintre bontva több mint 10%-kal több, mint az egy óra alatt fogyasztott 1kW, ez a megtévesztő retorika pedig úgy hajtja a kormány malmára a vizet, hogy a fogyasztók zsebéből vesz ki pénzt.

A kormány bejelentette továbbá, hogy 2016-ban nemzeti konzultációt fognak kezdeményezni arról, hogy a lakossági fogyasztók otthonában milyen színű lánggal égjen a földgáz.

21 KOMMENT

  1. Namost a 220 V az feszültésg lenne, nem áram az Amper de már régóta nem annnyi hanem 232 V.

    Mintha azt mondanám csökken a kenyér ára 1 kiló.

    A kWh meg feszkó szorozva árammal és idővel, ami adja a villanyos munka mennyiségét.

    Cikizésnél nem kéne annyi hülyeséget írni, alapokat tudni kéne!

    A %-os eltérés csak hab a tortán.

  2. @ez? mi? hogy?:
    Kicsit csalnak, már megszoktuk.
    MIkor múltkor csökkentették 230V-ról 220-ra, arra is azt mondták, hogy 10%, pedig csak 10V. Persze ezt Marika néni a rossz szemével, fülével és agyával nem fogta fel, volt vagy % nem mindegy?

  3. Már megint ez a libsi kötekedés. Igaziból nem 220 voltról 200-ra csökkenti az állam az áramot, hanem 220 voltról 200-ra növeli! Ha valaki nem tudná, akkor most mondom, hogy a csökkenés az negatív emelkedés, de ahogy mondta hazánk nagyja, a negatív növekedés is növekedés! Ettől fejlődik ilyen szépen az ország!

  4. @PannoniaAC31:
    Ja.
    20 éves netes előélet még fiatal csávót rejt!
    Agyam durran el amikor méteres baromságokat írnak tudatlanságból, vagy büszkén mondja egy humanoid: mindíg hülye volt matekból és erre büszke!
    Annyi fáradtságot vehetne az posztoló, hogy a súlynak nem liter a mértékegysége, vagy a távolságot nem másodpercben mérik, ….

  5. @HaKohen:
    ” 220 voltról 200 voltra csökkenti az áramot a kormány. “
    Ha neked ez irónia akkor te nem álltál sorba ahol az észt osztották!
    És ahogy írtam a százalék sem semmi.
    Ennyi elég VOLT mára .
    🙂

  6. @s.g.l.: “Agyam durran el” Új kormányrendelet szerint a vezetékes internetet jövőre Megabit/négyzetméter tarifa szerint kell fizetni. Tehát a szolgáltató házhoz fog jönni, hogy felmérje a fogyasztó lakásának méretét, és ha észreveszi, hogy megosztja az Internetet a szomszéddal, akkor a szomszéd lakás méretét is. Az eredményt normalizált Celsius fokkal korrigálja, mert hidegben összehúzódik a Megabit, és emiatt kevesebbet ér. Az internetes kábelekbe ezért hőmérő is lesz építve.

  7. @tobias2:
    A rejtett internet adót már úgyis Megabit per méterben fizetjük, innen a négyzet méter, majd a téglalap méter a logikus lépés. Ez később kiegészíthető lesz további mértékegységekkel, pl. Megabit/méter/secundum, majd Megabit/méter/secundum négyzet, az egyre gyorsuló gazdaság végett.

  8. @Bakacsin: Gripenjeink aggasztóan mély repülése miatt további adók kivetésére lesz szükség. Az Országgyűlés szakbizottságai a következő lehetőségeket mérlegelik: 1) Azokon a helyeken, ahol az ivóvíznek van pH-ja, péhátralék címén 2002-ig visszamenőleg “pHótlékot” építenek a víz- és csatornadíjakba. (2002-ben kezdődött az elmúltnyolcév.) A péhátralékra természetesen késedelmi díj is fizetendő, kamatos kamattal. 2) Mindazon magyar állampolgárok, akiknek a nevében a magyar ábécé bármely betűje előfordul, ábécéhasználati díjat fizetnek az év azon hónapjaiban, amelyekben szintén található magyar betű. A csak számjegyes nevű vagy névtelen állampolgárok méltányosságból felmentést kapnak e rendelkezés alól. 3) Annak érdekében, hogy ne lehessen őket elfogultsággal vagy érdekütközéssel vádolni, az Országgyűlés szakbizottságainak tagjai, családtagjaik, és az általuk megnevezett más személyek mentesülnek minden ilyen díj, járulék, illeték, adó és költség megfizetése alól.