A tervezettől Semjén Zsolt azt várja, hogy a családok még több időt tudnak majd együtt tölteni.

201501-semj2.jpg

„Úgy gondoltuk, hogy a boltok bezárása és a házhozszállítás korlátozása nem elég, vasárnap még így is sok család azt tervezi, hogy nem marad otthon, hanem mászkál össze-vissza” – indokolta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. A kereszténydemokraták éppen ezért a templomokat is bezáratnák.

„Ráadásul Istenre is gondolnunk kell – annyi helyről szólítják meg minden hétvégén, hogy nagyon kevés időt tud tölteni a fiával” – fejtette ki a terveket Semjén, majd hozzátette: az ötleteket azért nem vitatták meg nagyobb fórumon, mert úgyis lett volna valaki, aki nem ért velük egyet, ráadásul maga Semjén úgysem megy sehová vasárnaponta. 

„Folyamatosan imádkozunk, nehogy Orbán Viktornak valami olyan baja essen, amitől nem tudja ellátni a miniszterelnöki feladatokat” – nyilatkozta Semjén Zsoltra utalva Erdő Péter bíboros.

34 KOMMENT

  1. A Biblipédia szerint, a teremtés 7. napját a teremtő pihenéssel töltötte.
    Amíg nem volt nap, és nem keringett a föld körül ugye, nem lehet igazán tudni
    hogy mennyit rezgett az akkor még fel sem talált cézium atommag egy-egy “napi”
    munkafolyamat alatt, és hogy lett volna valaki, aki azt számolta volna.
    De ez csak ócska, ateista kötözködés ám, nem alkalmas a hit megingatására.
    Azóta, a kezdetek kezdetétől fogva van tehát, hogy vasárnap az Isten sem dolgozik,
    és megtiltotta azt a teremtményeinek is, akiknek viszont csak azóta muszáj melózni,
    mióta kiűzettettek a paradicsomból, itt nem részletezendő (+18) okok miatt.
    Akkor meg minek vasárnap imádkozni, misézni, ha az öreg úgyis vikendezik?
    Csak a papok melóznak fölöslegesen, mutogatva a fontosságukat, pazarolva a rezsit.
    Na, ennek vet véget most a KDNP, az Isten basz….izé, áldja meg őket.

  2. Vasárnap bevezetjük a kijárási tilalmat, nem lesz itt össze-vissza kóricálás. Aki meg Istennel akar társalogni, hívja nyugodtan Orbán telefonszámát.
    Ha igény van rá, templomi orgonamuzsika helyett elénekli a fehérvári huszárokat

  3. Ennek a Semjénnek az az egy hibája van, hogy nem “ly”-nal írja a nevét, és így nem elég arisztokratikus. Meg a végére még mehetne egy” h”! Úgy már mindenki látná, hogy nem akárki!

  4. Hiába na, fárasztó meló azért a papiparban dolgozni.
    Állandó, monoton mormolás, ugyan abból az unásig ismert könyvből,
    semmi új rész, frissítés (uppgrade) nincs hozzá.
    Egész nap meg csak cöliba van, sült ostyával, uborkasalátával.
    Meg az a sok bugyuta lélek, mindig csak szanaszét akar szaladni.
    Hétfőn ki terelgeti, eteti, feji a nyájat? Ebek harmincadja?

  5. Ez a zsemlyén sót igazán megbaszódhatna már a buzi kurva rohadt fogatlan anyja tetves picsájába.

    Hopp, mit mondtam. Ezért biztosan a pokolra jutok. Már ha hinnék benne. . .

  6. A vasárnapi nyitva tartás a stadionokra is vonatkozik? Ha meghaladja a méret a 400 m2-t, és a látogatottság nem éri el a 40%-ot, két év múlva be kell zárni? Jó lenne, ha fideszes gazdáikkal együtt el kéne hagyniuk az országot!

  7. @kamasoft50: és szegény mentősök? Meg tűzoltók? Meg rendőrök? Meg Volánosok/MÁVosok/BKVsek? Nekik nem kéne a vasárnapot a családjukkal tölteni? Zárjon be vasárnapra az egész ország. Kezdve a határállomásokkal 🙂

  8. Na most, a kádéempétől, meg Harrachhal közösült Ötker Pórtól még az is kitelik,
    hogy a párizsi őrült vérengzésre hivatkozva, betiltják Magyarországnak a Charlie Hebdot.
    Nem is értik, hogy a fransziák mé’ nem azt csinálják?
    Ráadásul engedik, hogy tömegesen terjesszék azt a vallásgyalázó szart!
    Hát itt van a különbség ámberek! 150 év az 150 év lemaradás.
    A vasfüggöny az ott van ám, erősebb mint valaha.
    És ehhez az együgyü, marha ilellenzék odaállt vigyorogva szelfizni.
    Tapsoljuk meg őket is!

  9. És ha frissen lelövöldözött énekesmadarakat tálalnak föl ebédre, az hamar megsül, nem kell a családanyának a konyhában strázsálnia egész délelőtt

  10. @Wendriner Piroska sakál és balerina:
    Állj kézen és szard le magad Piroska sakál, vagy mi a fene vagy. Egy mocsok vagy, érted? Ellopod a poénomat? Én is utálom őket, de figyelj! Nem ez a Semjén a nagy vadász. Egyszer voltam, hol nem voltam vadászaton a komcsikkal. Hajtónak mentem egy fácánért, és hajtás közben elmentem szarni. Egyszer hallom: Ott bújik a nyulad, Béla! Bal csőre bukfenc! Erre az a szemét tanácselnök nem seggbelőtt? Na ilyet nem tenne a vallásos agy. Bocs, haver. Most látom, hogy balerina vagy. Akkor is szard össze magad.

  11. Szeretem a hozzászólásaidat kittrabi. Egyetlen apróságra azért felhívnám a figyelmedet. Zuhanó repülőn nincs ateista, igaz? Szóval lehetne ezt az egyházgyalázást kissé elegánsabban művelnünk. Tudod, én túl a hatvanon és három férjen már nyugodtan tegezhetlek, de miért pont ezt a vasárnapi zárvatartást kell kipellengérezned? Talán fizetnek érte? Miért ez az önelégült, kioktató stílus? Minket, a sajátjaidat is félnótásnak nézel? Tessék szebben fogalmazni, akkor továbbra is szeretni foglak téged.

  12. @harcityuk: Szerencséd, hogy öreganyámnak szólítalak.Én is szeretem Kittrabi kommentjeit.Engem is csak egy apróság bánt vele kapcsolatban: miért nem tűnik innen a picsába? Sokat tolja itt, megyek és szitává lövöm. Kipróbáltam ezt a hittérítő zuhanós módszert a Vidámparkban, de semmi, viszont befostam.

  13. @harcityuk:

    Drága baromfi!

    Én is túl vagyok már három házasságon — kétszer megnősültem, aztán kiköltöztem Thaiföldre és férjhez mentem — úgyhogy kvittek vagyunk. Szerintem egyetértünk abban, hogy a vasárnap erősen megosztja a magyar népet, úgyhogy javaslom, gyűjtsünk szavazatokat a vasárnap eltörlésére. Szombat után jöjjön a hétfő! Utána megint egy hétfő. Így nem borul fel a naptár, az áruházak is elégedetten dörgölhetik karvalytőke karmaikat, és a magyar nép végre testvéri csókban egyesülhet a Nagy Vasárnapi Viszály múltával.

    Mit szólsz ehhez?

    Testvéri csókkal: tobias2

  14. @maxval bircaman szerkesztő: Hát te is csak hiszed, hogy vannak fogalmaid a kereszténységről. A papfiknak ugyanis szintén a templomban a helyük vasárnaponként, mint mindenki másnak.
    Persze kivéve az x nm-nél kisebb közértek családi tulajdonosainak gyerekeit, mert ott a család minden tagja összefogva gürizik, mert alkalmazottat nem dolgoztathatnak :D.

  15. Amúgy határozottan támogatom az ötletet, hiszen szegény papoknak a szombat sem szabad, mert olyankor esketnek, tényleg csak a vasárnap marad a gyerekeikre (katolikusok esetén “unokaöcsökre, unokahúgokra”). Ráadásul egy teszkós dolgozóra havi 1-2 munkás vasárnap jut, míg a papok mindegyiket kénytelenek végigdolgozni…