A vasárnapi zárvatartás körüli félreértések elkerülése végett a kötelező otthonmaradás lesz a megoldás.

201501-semj.jpg

“Nem engedhetünk kiskapukat ütni a vasárnapi zárvatartást szabályozó gránit szilárdságú törvényen, pedig az online rendeléssel és kiszállítással pont ezt kezdték csinálni a Nemzeti Együttműködés Rendszerének ellenségei, az ún. vásárlók” – mondta el sajtótájéjékoztatóján Semjén Zsolt, a törvényalkotás Mága Zoltánja.

“Tehát, hogy egyértelművé és egyszerűvé tegyük mindenki számára, hogy a vasárnapot a családjával tölthesse, ezért vasárnaponként teljes kijárási tilalmat vezetünk be. Ez alól egyetlen kivételként engedélyezett lesz lefüggönyözött autókban a templomokba és vissza szállítani az arra érdemeseket” – nyilatkozta a miniszterelnök helyettes, hobbi kismadár preparátor.

Arra a kérdésre, hogy mi szükség van lefüggönyözött autókban szállítani az embereket, Semjén Zsolt azt mondta, hogy ezzel kívánják megóvni a híveket a vasárnapi vásárlás bűnös gondolatától, ami az útközbeni Tescók megpillantásakor óhatatlanul megtörténhetne. Az még egyelőre nem tisztázott, hogy az autó sofőrje előtt is kell-e lenni függönynek, de valószínűleg igen, hiszen a törvény mindenkire érvényes.

A HírTV munkatársának kérdésére, hogy nem félő-e, hogy a lefüggönyözött autókban próbálnak majd illegális élelmiszer kereskedelmet folyatatni magukat tepmlomi szállítónak álcázó alvilági tej-kufárok, Semjén Zsolt csak annyit mondott, hogy “hű bazdmeg”, és elviharzott törvényt módosítani.

Addig is, a nemzetgazdasági minisztérium már dolgozik a szállító autókban használandó függönyökről szóló törvényről, amiket matricás rendszerben lehet majd megvásárolni a kormányablakoknál minden megyére külön-külön.

 

30 KOMMENT

  1. A kivételek között ott van a nagycsalád által működtetett mosoda.
    Mert nekünk az értékrendünkben elől állnak a rokonok. Előttük meg mi állunk. Hátuk mögött meg nincs senki. Akit észrevennénk. Mi lenne velünk, ha állandóan hátrafelé nézegetnénk? Nem látnánk, hogy éppen merre kell mennünk. Vagyis éppen merre mutat a vezér ujja.

  2. pl. a miniszterelnökség dolgozóinak vagy este fél hat után kell bevásárolniuk vagy szombaton. De persze, tegyük fel a gyermeküket szeretnék látni még érdemben mielőtt lefekszik, akkor hétköznap ne vásároljanak (mert ugye haza is kell érni vhogy). Ha esetleg szombaton szeretnék meglátogatni idős szüleiket és közben nem akarják őket otthagyni, mondván, “bocs el kell mennem bevásárolni”, akkor mehetnek azokba a boltokba, ahol fogathajtók a tulajdonosok. Kafa….
    Semmilyen ésszerűség, de még a család összetartása sem indokolja, hogy miért nem lehetnek pl. az élelmiszer boltok vasárnap reggel néhány órát nyitva.

  3. Hol lehet ilyen gyönyörűséges naptárhoz hozzájutni?
    Voltam a CÖF-ben, és a kerületi pártbizottságnál, de nem árulták el a forrást.
    Állítólag a Magyar Nemzeti bank nyomtatja.
    Nem-e lehetne-e leközölni a teljes fotóanyagát, jó nagy felbontásban?
    Van benne Szijjártóról és a szexis Szilárdról valami fürdőruha nélküli fotó?
    Hú, merakkor kellene egy, meg egy tartalék, ha elszakadna.

  4. @Frady Endre: Tőled, mint szakirányú templomjárótól kérdezem:
    Mé’ nem raknak a mosdótál mellé kézszárítót, vagy papírtörölközőt?
    A szappanról, tükörről már nem is beszélek.
    A világítás és fűtés pedig egyenesen középkori.
    Hass oda léccives!

  5. @kittrabi: A helyzet az, hogy templomba csak turistaként szoktam járni. A mi kis gyülekezetünk (egyházikónk – http://www.krisztusegyhaza.hu) ott jön össze Istent tisztelni, ahol tud. Jelenleg vasárnap délelőttönként a Lurdy Házban, mert ott volt legolcsóbb termet bérelni.
    A Bibliában ugyanis egy templom szerepelt, ami tényleg templom funkciót töltött be, az a jeruzsálemi volt és annak lerombolásával a templom funkció megszűnt. Az újszövetség szerint maga a közösség, ill. az egyes ember a Lélek (vagy Szellem) temploma és ez nem kötődik semmiféle épülethez. Azaz röviden összefoglalva: Istentisztelethez nincs szükség templomépületre. 😉
    A kérdésedre reagálva: én már azt sem értem, hogy a mosdótál mire való. Kézmosásra sokkal higiénikusabb a vízcsap. 🙂

  6. Gyengébbek és zavaró hatású iszlám bevándorlók kedvéért mondom:
    A hölgy a képen a kormányról kiadott akt poszter-naptár fő kurátora,
    egyben a leghíresebb magyar kúria ..tagja, a szemöldöklés olimpinai bajnoka, a nemzet szemöldöke.
    Mostohalánya, az első magyar űrha jósnő, az interneten is rendelhető A. Netka.

    Reklám:
    Szemüveget a szemüveg boltból!
    Még egy lóvaginának is emberi külsőt ad egy jó szemüveg.

  7. @kittrabi: Örülök, hogy arrafelé szép az idő, mert nálunk éjjelente akkora a szélvihar, hogy majd’ beszakítja az ablakokat. A fölöttünk lakó redőnyét le is tépte és egy fél négyzetméteres darabját a mi erkélyünkre hajította. Éljen a szép idő! 🙂

  8. Akkor most ezt úgy kell értelmezni, hogy vasárnap a harangok azért fognak kongani, mert maradjon mindenki otthon a családjával, mert a kijárási tilalom elkezdődött és a hobbivadász a kereszténység nevében ezentúl nem állatokra (az állatvédők tiltakozása miatt), hanem emberekre fog lőni?