“Háhá, Árpi bazdmeg! Úgysem mersz átmenni a Gucci táskáddal a tüntetők között!” – mondta Viktor.

orban_pa_lesz.jpg

“Most én pörgetek” – kiáltotta Viktor, miután kiitta az utolsó cent szederpálinkát is az őt ábrázoló fotóval díszített üvegből. Jó ízűt cuppantott a szájával, miután lecsúszott a korty, majd pörgetett. Az üveg Habony Árpádra mutatva állt meg.

“Háhá, Árpi bazdmeg! Úgysem mersz átmenni a Gucci táskáddal a tüntetőkön!” – mondta Viktor, és a szeder mellett már a szájában érezte az újabb győzelem ízét is.

De Árpi mert, és ment, és hamarosan vissza is tért.

“Ez geciség volt, Viktor, te is tudod. De mindegy, odamentem és elhoztam a csokijukat. Viszont ebből nem adhatsz a Zsoltinak!” – mondta gúnyosan Árpi.

“Az nem lehet, a Zsoltinak muszáj adni, tudod milyen kis KDNP-s” – kérlelte fizetés nélküli barátját Viktor.

“Jó, de csak egy kockát” – enyhült meg Árpi. “És most én pörgetek!” – mondta kérlelhetetlen hangon, majd belefújta orrát a Gucciba, mert nem volt kedve felállni zsebkendőért. A 22.000 dolláros Macallan whiskey üvege egyre lassuló forgást végezve a kupakjával Deutsch Tamás felé mutatva állt meg.

“Tomikám, akkor most odaülsz a géphez, és beírod a Facebookodba, hogy soha nem használtál semmilyen drogot!”

“Azt nem lehet. Ezt nem tehetitek velem!” – kérlelte barátait Tomi.

“Vagy megcsinálod, vagy tudod mi a másik lehetőség …” – mondta Viktor a legszemrehányóbb hangján.

“Jól van, jól van, de ne így mondjad, tudod, hogy a szemrehányástól is rosszzul leszek” – vinnyogott Tamás.

“Akkor gyerünk, írjad!” – mordult rá Szijjártó Peti, majd letette a polcra a Lenin alakú análvibrátort.

“Oké, de ezt a csíkot még felszívom.” – mondta Tomi, s már jelentkezett is be a facebookjába.

A következő egy tequilás üveg volt, ami Rogán Antal felé állt meg.

“Na, te jössz Tóni! Most szépen kimész és a fosszájú indexes gyereknek belemondod a kamerájába, hogy egy paraszt vagy, ezért te nem urizálsz. Meg tudod csinálni nevetés nélkül?” – röhögött Tamás, mint aki életében először lát pinát, pedig már látott.

“Hát, hát, talán” – hebegett Tóni.

“Biztos meg tudod csinálni. A pasaparki gumifalú kecót is hogy kimagyaráztad, pedig akkor nem is üvegeztünk!” – röhögött Árpi.

“Mondhatok paraszt helyett, parasztgyereket? Az nem annyira zsenánt” – kérlelte a többieket Tóni.

“Ezeknek mindent mondhatsz” – csatlakozott kacagásával a vidám társasághoz az éppen ekkor érkező Matolcsy György.

Gyuri elmesélte a napját, hogyan baszott el hárommilliárdot Nemzetgazdasági Tervezési Hivatalra, majd gyorsan inni kezdett, hogy utolérje barátait maligánfok értelemben. Ismét a pörgetésen volt a sor, az üveg pedig, mint a vakvéletlen, Kocsis Mátét választotta.

“Na Mátékám, akkor most fogod magad, és minden kis tinédzser fasszopó instagramm-lovagot elküldesz drogtesztre!” – mondta Gyuri, és kacagása betöltötte az egész Lendvai utcát.

“Nem, ez így nem lesz jó!” – szólt közbe Viktor közbeszólásilag. “Legyenek benne az újságírók is!”

“Meg a politikusok!” – kontrázott Tamás, miközben éppen egy Juhász Péteres választási plakátból tekert spanglit.

“Igen, ez így már jó lesz!” – helyeselt Viktor, és persze mindenki.

“De nem lesz nagy tiltakozás emiatt?” – kérdezte félénken Máté, mert érezte, hogy valamit érez.

“Vagy megcsinálod, vagy tudod mi a másik lehetőség …” – mondta Viktor, s a hangja még szemrehányóbb volt, mint amikor Tamásnak mondta ugyanezt, az előbb.

Így teltek az órák. Az egyiknek az elkerülő utakra kellett útdíjat bejelentenie, a másik baromságokat kellett beszéljen a fékek és egyensúlyok rendszeréről, vagy éppen be kellett perelnie André Goodfriendet. De tették, amit az üvegek iránya és egykori tartalmuk diktált nekik. Hiszen tudták: vagy megcsinálják, vagy tudják mi a másik lehetőség…

25 KOMMENT

  1. Én már nem hiszek a Hírcsárdának! ….mert az tuti hogy nem úgy vót! A Habony Árpival biztos hogy nem! Viktor a Zárpival? … , naaa neee!
    Esetleg azt mondta a Zárpinak Viktor:
    – Te Zárpi mennyé má olyan hímkurvásan végig a tüntetők előtt azzal a buzi szatyorral amiért a zállamkincstár fizetett 500-at amikor nem ér az szart se mert annyira homokos még a dubaji tenger partról….hátha valamelyik utca lánynak/fiúnak néz s leszólít. …s aztán behívod ide mimeg jól agyba főbe verjük ha nem ad csokit.
    ….na ez így vót ….legalábbis a Rogán Toni igy mesélte miután egy kis port szippantott a Dajccsal s a Rogán még utána följebb fújta a gumiszobáját a Pasa parkba, ….mert olyankor ha szippant akkor mindig fúj egyet a nagyszobán. …. de a Dajcs az ilyenkor simán elhányja magát ,mert Ő a fűtől meg a szippancstól el szokta magát hányni …meg a Lázártól is de akkor mindig aszt mondja ,hogy nem a Lázártól öklendezik hanem a fűtől ami kékre zöldre van festve ( meg a zálmaiban fölröppenő fácánoktól amit a hüjye gyerek Lázár lepuffogat) , de nem mindig.

    Na ez valahogy így vót s nem amint a Hírcsárda írja.

  2. @legeslegujabbkor: …hát én ugye nem akarok vitatkozni veled , de …. jobb lett vóna ha a zúgró iskolánál maradtak vóna. S nem szipuznak – technokoloznak. ….mert azt azér mindenki beláthattya ám , hogy marha kellemetlen egy magyarnak ha azt olvassa a nyujork Timesba hogy pl hülye a miniszterelnöke. ….vagy hogy pl a Dr Dagi házmestert nem engedik be a nagy sváb parasztok ott Münchenben a házukba.
    ….. arról meg ne is szójjak , hogy a Petyával sem hajlandó még futsalozni sem a Zamerikai külügy vagy a zangol királynőről nem is szólva.
    Na csak aztat akarom ezzel mondani ,hogy adgyunk má a renoméra mert azért azt senki se hiheti komolyan hogy pl Orbán Viktor kannibálként akarta fölfalni Sonja Gandit amikor Indiába járt amint azt valami Diplomatique írta vagy mi. ….mert azért azt mindenki tuggya ám hogy a kannibálok azok bennszülöttek ugye s nem a látogatók!
    Tehát egy szónak is száz a vége vagy inkább fordítva csak lusta vagyok újra írni …., hogy pont (.)