Szőcs Géza, Lázár János és Conchita Wurst neve is felmerült.

201405-marx.jpg
Hetek óta tartó küzdelem után a Budapesti Corvinus Egyetem feladta az aulájában található Marx-szobor megtartásáért folytatott harcot – a megoldást azonban máshogy képzelik el, mint a szobrot a virtuális túrából kiretusáló Ybl Egyesület. Miután a fényképekről eltüntették a vitatott szobrot, a való életben az egyetem vezetése átnevezéssel javítana a helyzeten.

„Szőcs Gézára gondoltunk, mert a szobor lényegében őt ábrázolja, de ha politikailag éppen ez sem felel meg, még mindig átírhatjuk Idős Lázár Jánosra. Bár ehhez az öltönyt is kissé márkásabbá kéne csiszolnunk, és a házi szobrászunk fácánból sem olyan jó” – vázolta fel a lehetőségeket a BCE HÖK elnöke. Mint mondta, a trendeket követve felmerült bennük, hogy Conchita Wurst nevét gravírozzák a talapzatba, ám ezt végül elvetették, mert „túlságosan hasonlított a hosszú hajú Rétvári Bencére”.

Az ügyben szerettük volna megkérdezni a szoborügyet kirobbantó Rétvári Bencét is, de csak feleségét értük el, ő pedig már kitörölte a KDNP-s politikus telefonszámát.

4 KOMMENT

  1. @legeslegujabbkor: Bizony, jól mondod, méltánytalan lenne másra még gondolni is, mint Nagy Multiölő Szent Matolcsy “A4-es papír” Györgyre, minden költségvetések babonázómágusára, a makroökonómia fenegyerekére, az unortodox intellektus ekletáns példájára.
    Természetesen ez még nem zárja ki azt, hogy az egyetemen kívül az ország összes többi jelenlegi szobrát ne lehetne Nagy Fácánölő Lézer Jánosra átalakítani apróbb módosításokkal. A lovasszobrok ló részéből és egyéb felesleges kacatokból például élethű Audi A8-asokat lehetne önteni, amely az reális ábrázoláshoz elengedhetetlen.