Az oldal célja, hogy az állam minél több pénzt beszedjen a startupoktól – jelentette be Csepreghy Nándor fejlesztéspolitikával foglalkozó helyettes-államtitkár.

orban startup.jpg

„Ha megnézzük az olyan sikeres magyar cégeket, mint a Prezi, azt látjuk, hogy aránytalanul nem veszik ki részüket a magyar gazdaság fellendítésében” – nyilatkozta Csepreghy, példának hozva azt, amikor Árvai Péterrel Prezi-vezérigazgató inkább Obamával fogott kezet ahelyett, hogy Orbán Viktorral kávézott volna.

A tervek szerint a magyar névvel még nem rendelkező oldalra a startupok regisztrálhatnak, majd a kormány aukciós jelleggel von le mindegyikőjüktől tetszőleges összegeket. „Ha valaki csődbe menne, az sem baj, azt az állam jó pénzért megvásárolja, majd beolvasztja valamelyik minisztériumba” – árulta el a terveket Csepreghy.

Információink szerint a kormány végső célja egy országon belüli, zárt intranet-rendszer létrehozása – az ügyről meg szerettük volna kérdezni Orbán Viktort is, de az elsuhanó négyes metró hangjától nem értettük, amit mondott.

8 KOMMENT

  1. Tisztelt Miniszterelnök Úr!

    Nem értem, hogy mit jelentenek ezek a szavak, de gratulálok hozzá! Felháborító, hogy magyar emberek vadkapitalista nyugati imperialistákkal fognak kezet! Az ilyenek nem is igazi magyarok! Az elmúlt nyolc év gyalázatos hazaáruló ultaliberális politikája a felelős azért, hogy idáig fajulhatott a helyzet! De holnap végre eljön a mi napunk, mindenki menjen el a Fideszre szavazni, és mindenki vigyen magával még egy embert, hogy a Miniszterelnök Úr folytathassa az elmúlt nyolc év által okozott károk helyreállítását! Adjon Isten a Miniszterelnök Úrnak erőt, egészséget, dicsőséges választási győzelmet!

    #grat #nemigazimagyar #elmúltnyolcév #hazaáruló #április1 #folytatjuk #erőtegészséget

  2. @Nemzeti Orbántroll: “Nem értem, hogy mit jelentenek ezek a szavak” Ezek a szavak azt jelentik, hogy a következő nyolc évben minden európai startüp az otthoni adózása után fennmaradó összes nyereségét befizeti az EMMI “Rezsi semmi” nevű számlájára, az EU Alapokmányába a magyarországi választásokkal bekerült “Nullnyereség” elv alapján. Jelenleg folyó kormányközi tárgyalások alapján ez az elv valószínűleg Kína és az Egyesült Államok alapokmányába is bekerül, hogy az ottani startüpök is nálunk neutralizálhassák nyereségüket.

  3. Szerintem a Miniszterelnok ur kozbelepesenek koszonhetoen, az energiaszolgaltatok es mas kozmu cegek is a nullanyereseg koncepciojat tettek kituzott celnak. A lakossag erdekeben termeszetesen. Ezzel a mi szeretett nepunk egy napon arra fog eszmelni, hogy nem kell nekije tovabb az aramot lopni, elektromos es vizora manipulalassal vesztegetni az idejet. Talan az aruhazi szarkak is abbahagyjak a lopast, es ezzel az ehseg is meg fog szunni Magyarorszagon.