Ezzel az utcai rablásokat és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkáját is könnyebbé tesszük – nyilatkozta Giró-Szász András kormányszóvivő.


keszpenzfelvetel2014.jpg

A változás értelmében minden bankszámlával és bankkártyával rendelkezőtől havonta kétszer vehetik el az utcán a pénzét úgy, hogy azért ne kelljen készpénzelvételi díjat fizetni. Hasonló lehetőséggel tud élni a NAV is ezután: havonta kétszer inkasszózhatják az adózókat, utólag tévedésre hivatkozva.

Aki még ma nyilatkozik a bankjának, azzal szemben már február 1-től élhetnek az ingyenes készpénzelvétel lehetőségével. “Magyarország szuverenítása miatt fontos a készpénzelvételi lehetőség bővítése” – nyilatkozta Vaszilij Grigorjev Kovalenko, társ-kormányszóvivő.

3 KOMMENT

  1. A Hírcsárda megint elferdíti a tényeket. Valójában a NAV és egyéb állami intézmények számára már ma is ingyenes a készpénzelvétel, ráadásul korlátlan és gátlástalan mértékben. A Nem.Egy.Működő kormány teljesen fölöslegesen korlátozná a magyar gazdasági csoda alapját és forrását képező állami készpénz-átcsoportosításban önmagát, úgyse tartana be ilyen értemetlen és a hatékonyságot gátló, brüsszeli diktátumot.

  2. @ürügyminisztériumi álamszitkár: Éppen ezt akartam írni. Ez nem új szokás, a NAV olykor tévedésből emel le vállalkozások bankszámlájáról pénzt. És ha reklamálnak, még nekik áll feljebb.
    Amúgy örvendetesen szaporodnak Magyarországon az azeri tipusú ATM-ek, a kisbaltás Nemzeti Trafikok. Még idő kell, amíg az élelmes magyarok kiépítik a bukósisak kölcsönző és harisnyaszemfelszedő bolthálózatot a mutyiboltok mellett, de a jobb kocsmákban dicsőségfal helyett már a police hu weboldala van megnyitva a trafikrabló körözéseknél.