A felcsúti polgármester eddigi önfeláldozó munkájával érdemelte ki a címet, és a havi 300 milliós támogatást.

201311-meszaros.jpg

A Nemzet Színésze, és Nemzet Sportolója után a kormány a kiemelkedő teljesítményt nyújtó gázszerelőket is díjazza a jövőben. A rendelkezésre álló 3.5 milliárd forint egyelőre csak egyetlen személy díjazását teszi lehetővé, így a havi 300 millió forinttal járó kitüntetést Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester kapja.

Mészáros, akit szakmájában a vezetékezés Paganinijének, a tágulási tartályok Houdinijének és Orbán Viktor barátjának tartanak meglepődött a jelölésen. „Jött egy szép címeres levél. Na mondom, csak megvan végre a szövetségi kapitányi poszt. Nem hiába vezettem be egész Felcsútra a gázt, meg építettem ide annyi standiont. Erre kinyitom a levelet, kiesett belőle 300 millió, aztán ennyi. Nem mondom, hogy csalódott vagyok, pedig de.”

A Nemzet Gázszerelője a cím megkapása után azt tartja életcéljának, hogy a Kék Áramlatot, a Déli Áramlatot és a Nabuccot is Felcsúton át vezettesse, és ehhez már be is szerzett egy eggyel nagyobb kulcskészletet, valamint egy mágnestáblát 22 bábuval.

26 KOMMENT

  1. Az a komitragikus, hogy ennek nálunk még simán lehetne valóságalapja is.

    Remélem nekem is van a gyerekkori barátaim között olyan akinek anno kölcsönadtam a homokozó lapátot, és ha egyszer miniszterelnök lesz akkor hasonló módon hozzásegít a top100-as listához. Ígérem stadiont is építek a falunkba ha ezen múlik.

  2. Mészáros Lőrinc kulcsszerepet tölt be a Nem.Egy.Működés rendszerében. A felsőoktatás hangya-jellegének erősítése céljából Mini.elnök úr tervei között szerepel a Nemzet Gázszerelőjének kinevezése a Felcsúti Akadémiára telepítendő Közgáz Egyetem tektori posztjára.

  3. Havi 300 millióért én is feláldoznám magam. Abszolút önként, természetesen, még dalolnék is hozzá:)
    Mi mást tehetne a hazafias érzelmű magyar, nem de? Mindent a nemzet érdekében, mi van ebben kivetni való? Nem értem én ezt a felháborodást.

  4. És, mint a “nemzet gázszerelője” kiérdemelten kapja az összes állami beruházás gázszerelési koncesszióját. Persze ez eleinte sok áskálódó balliberális “értelmiségi” ellenkezését fogja kiváltani, egészen addig, amíg a kormány nem államosítja (elvégre kiemelt nemzetbiztonsági jelentősségel bíró terület) a gázszerelési kisipart.

    Természetesen gondolnak, a már nagy múlttal rendelkező gázszerelő dinasztiákra, így azok is gázszerelési koncesszióhoz (juthatnak) pályázhatnak, akik hitelesen bizonyítani tudják, hogy a 48-as szabadságharc idején családjuk már gázszereléssel foglalkozott.

  5. Elegem van a fikázókból.
    Nem elég hogy végre látunk egy igazi népmesei felemelkedést az istenadta nép köréből ?
    Szaktudás, invenció, hozzáértés, tőke nélkül is lehetséges a teljes csóróságból kevesebb mint két éven belül minden érdemi munka nélkül miliárdossá válni !
    Kit érdekel a Cukorhegyi Márk, meg a Kapuk Vilmos ? Jó ötletből sok munkával még egy hülye is képes sikert elérni.
    Ilyen máshol a világon nem vagy csak nagyon ritkán szok lenni, és azokat is általában nagy foradalmak követik.
    Ez utóbbban azért erősen bízom…

  6. Tudom, hogy egy vicc már nem vicc ha magyarázni kell, viszont azok számára akik nem olvasták éppen a vonatkozó hírt mégiscsak jó lenne egy hivatkozás a cikkek végén.
    Ez itten a kedvencem: “akit szakmájában a vezetékezés Paganinijének, a tágulási tartályok Houdinijének és Orbán Viktor barátjának tartanak”

  7. @nincs_itt: Ilyen a mi formánk. Orbán Viktor egyszemélyben dönt mindenről és ebben az esetben konkrétan fingja nem volt róla, mi az a párnagáz (és nem is merte senki elmagyarázni neki), így hát eladták neki a nagy semmit. Mi pedig szeretjük őt annyira, hogy egy szó nélkül álljuk a cechet.