A legutóbbi vaktesztünk után ezúttal látókkal végeztük a borok tesztelését. Az izgalomszint alacsonyabb, mert többen közülük előre megmondták az eredményt, így Mahatma Bandi, kazincbarcikai jós is.

magyar borkulonlegesseg.jpg

Ő már a színelemzés után megadta annak az üzletnek a GPS-koordinátáit, ahol számla nélkül sem kapható a kóstolt tétel.Páran hiányolták a tesztelők közül a lengyel csatárt, Lato-t, de erőltetett gagnek éreztük volna jelenlétét, így inkább senkit sem hívtuk meg a távoli Lengyelországból, így Zbigniew Boniek-et sem.


Kokain Aszú 2000 – Escobár Pál Pincészet, Mád

Jami-jami, milyen édes! Tárt karokkal fogadja egy herés minyon, vagy akár egy juharszirupos sűrített tej is. Már a kiszerelése is különleges. A palackhoz tartozik egy arany American Express kártya. Próbáltam vele kinyitni, de a többiek csak nevettek, szipogtak, majd álló kukival még jobban nevettek. A bor igazi különlegessége, hogy állományjavító extraktját tengeralattjárókon hajózzák fel Isztambul érintésével a Tiszán. Döntéshozóknak és unatkozó politikusoknak erősen javallott a fogyasztása. Császár Előd ajánlásával.

2012-es Droszt Cuvéé – Hiéna árok, Oktogon pincészet

Nomen est omen, avagy kétszer kettő néha 500 euró”, olvasható az Oktogon Pincészet bemutatkozó anyagában. Nem is próbálnak átverni, csak minden másfeledik kortynál. A borról magáról nem érdemes sokat írni, mert eltekintve az illatgerincétől (augusztusi bádogtetőn érlelt muflonbél, kevés csontival és tehénepével bolondítva), az ital maga egyszerűen szar. Vagyis sajátosan fos, mert vannak olyan alkalmak, amikhez semmi mást nem tudnék ajánlani.

Ilyen egy temetési Facebook-fotózás; pompaautó plankingolás; trafik-mutyi ünneplés Hódvásárhleyen, vagy akár egy DTK Show túlélése.

Fércelt Kéknyelű 2007 – Rigolya dűlő

Kukucska, itt vagyok te sznob majom” – kiált rám szemtelenül egy diavetített barrique hordó mögül ez a settenkedő csibész! Az ízed alapján inkább egy szelektív hulladékgyűjtő mögött kellene bujkálnod te rettenet, mert olyan száraz vagy, mintha csíkokra vágott kartonpapírt szopogatnék egy PET-palackból. A terrorár jellege viszont nem rossz: sár, agyag, rög egy kis dudvás vakondjárattal és rozsdás gulyáskrém tubussal.

Krrahh! Elég! Ezt itt és most fejezzük abba! Hogy ne legyen nagyobb baj, nem Kelenföldnél, hanem már Fehérváron ki kell szállni, különben egy 20 perces terhességet követően születik egy alien, ami szájon át látja meg a napvilágot… sugárban. Ezt a borzalmat nem fokmérővel, hanem Geiger-müller számlálóval kellene mérni.

Szopóroller Habzó Rozé 2010 – Margit-sziget, Kisemlős simogató

Ebben a gyermeki nektárban minden benne van, ami az életben szép: az anyai ölelés melege, az édesapa arcszesz illatú ébresztő puszija, a karácsony gyertyafényes meghittsége, az első szerelmes csók, egy nyelves puszi, egy tapasztalatlanul szép szeretkezés, az első kutyapóz szárazon homokos fasszal, ostorok, bilincsek… ööö párdon, elragadtattam magam egy kissé, de nézzék el nekem! Csak úgy áramlik belém ez az örök életet adó nedű, egyszerűen imádom.

Te jó atyaúristen! Ettől a zamatos illatvilágtól teljesen megfiatalodtam. Ahhhh, 87-ben vagyok… a Novotel elnökijében gruppenszexelek az R-GO gidáival… egy a fejemen, egy az ölemen… Katona Klári szájában a nagylábujjam jihááá! Stop! Baj van! Ahogy felér az agyamba a buborék, már sajnos érződnek az évjáratból fakadó súlyos hibák. A gidák helyére egyszer csak a Padödö tagjai huppannak… elbizonytalanodok a folytatást illetően, bár szeretem a kihívásokat, de ezt azért mégsem. Nagyot köpök a csészébe, mielőtt megjelenik a Village People az ágy végében.

Bortesztünket a nagy filozófus, Hamvas Henrik gondolatával zárjuk:

Végül is ketten maradnak

Isten és a bor…

Meg én!

8 KOMMENT

  1. Sajnálatos módon a méltatásból kimaradt a pesti aszfalt gyöngye, a villanyoszlop melletti buborékos, Káber felesége, méghozzá nem is akárhogyan, kérem alássan. Nem másról van itten szó, mint a híres-neves Káberné-Savanyún kompozícióról.
    Érlelt, testes, aroma és illat anyagai páratlan sokaságával virtuóz módon lehengerlő, rohadt meggy és buggyant joghurt harmonikus elegyére emlékeztető illat univerzuma az igazi ínyencek testi és lelki jó barátja.