Orbán Viktor kijelentette: szükség volt a lehűlésre,  de a lakosság kibírta, és a magyar ember többé nem fog fázni nyáron.

201306-orbeso.jpg

„Köszönjük a lakosság türelmét és megértését, és megkönnyebbülve jelenthetjük ki, hogy az áldozat nem volt hiábavaló: jövő héttől akár 10-15 százalékkal is emelkedhet a csúcshőmérséklet, ezt garantálja a kétharmados többség!” – jelentette ki Orbán Viktor tegnap egy lakossági fórumon.

Gyurcsány Ferenc szerint az eddig lehűlés felesleges jobboldali hősködés volt, amely aránytalanul nagy terhet rótt a lakosságra, és amíg a kormány tagjai a futballstadionok klimatizált VIP-páholyaiból köpködték a szotyolát, addig a strandok üresen pangtak, és stagnált a gazdaság.

Az Együtt 2014 pedig kijelentette: annak idején, a Bajnai-kormány alatt nem volt példa hasonló, a lakosságot végletekig kimerítő hidegre, és egyúttal megígérték, hogy kormányra kerülésük esetén a nyári csúcshőmérséklet nem megy 25 Celsius fok alá, hozzátéve: „Ha az olaszoknak sikerült, mi is meg tudjuk csinálni.”

10 KOMMENT

  1. Ez mekkora hülyeség. El kellett volna olvasni a törvényt. Benne van a rezsicsökkentésnél, hogy az épületek klimatizálására is kiterjed az intézkedés. Ha csak az energiaárat csökkentették volna, az csak a jómódúakat érintette volna, mivel nekik van otthon légkondi, de az egész országra kiterjedő hőmérséklet csökkentéssel a teljes lakosság jobban járt. A 2/3 nem hozhat olyan döntéseket, amiknek csak kevesek érzik a hasznát, hiszen nem arra kaptak felhatalmazást!

  2. Olyan ez a hőmérséklet, mint a gazdasági növekedés: Nagy biztonsággal ígérhető, hogy ha elég mélyre süllyed, egy idő után el kell kezdenie növekedni. A kérdés, hogy van-e még lejjebb…

  3. Tíz fokkal csökkentjük az időjárást, mondta O.V. a parlament plenáris ülésén. Szilárd meggyőződése, hogy a rezsicsökkentéshez hasonlóan, az időjárás 10 fokos csökkentését is szigorúan fogják ellenőrizni, és minden rendelkezésre álló törvényes és törvénytelen eszközzel megakadályozni, hogy a jó Isten időjárási előrejelzését a meteorológiai szolgálat módosítsa, vagy semmibe vegye. Ennek alapján nem emelhető 10 fokkal 30 fok fölé a hőmérsékletet. A nem kívánt melegedést pedig az országgyűlés 2/3-os többséggel megakadályozta, mivel az csak egy férfi és egy nő között legális és kívánatos. Az időjárás, hasonlóan a rezsicsökkentéshez, forintban is mérhető, mivel télen és nyáron az energiaszámlán, mutatkozik a csökkenés jótékony hatása. Az esetleges ügyeskedést, ami a Celsius helyett Kelvin – ami nem tévesztendő össze Kálvinnal – fokban mutatja a hőmérsékletet, egy képlet segítségével ellenőrizhető, így elejét lehet venni a csalásnak. Hasonlóan, mint az időjárásnál, a népi fokos árát is tíz fokkal kell csökkenteni – így lesz okos – jelentette ki a Fidesz országgyűlési képviselője, aki egyéni képviselői indítványt nyújtott be, amit még aznap a benyújtás előtt a parlamenti többség elfogadott, s az Alaptörvénybe foglalt. Ez után a miniszterelnök személyes hangú levélben kérte ki a jó Isten és a magyar emberek csökkentéssel kapcsolatos véleményét és köszönte meg a jó Istennek és a magyar embereknek a pozitív hozzáállásukat. Továbbá a tőle megszokott személyes hangú beszédében kijelentette, hogy Magyarország jobban teljesít.

  4. @Kálmán Kovi:. Látom Te ezt nem érted!
    “Orbán Viktor kijelentette: szükség volt a lehűlésre, de a lakosság kibírta, és a magyar ember többé nem fog fázni nyáron”.
    Sőt az előzetes tervek szerint és a Zalaptörvény huszonnyócadik módosítása után már télen sem ha a Záder János skiccplagipali II. stemplinyomó aláírja.
    …mert Kerényi Imre és Rogán Antal törvény javaslata alapján október tizenkilencedike és március huszonhetedike közt a “fázni, fázom, fázik, fáznak, fázunk, fáztok” szó használata nemzetbiztonsági okokból tilos lesz!
    A javaslat indoklása 110 évre dupla nullás az az szigorúan bizalmas és veszély esetén megsemmisítendő mint a trafik koncessziók bírálati szempontjai,
    Lézer-lázár Jánosnak a szavazás megkezdése után ,de annak befejezése előtt a törvény szövege tetszőleges elhelyezéssel a “po” szócskával egészül ki. Ez a szócska nem egyenlő a Miklóssal.

    A törvényjavaslatot a tisztelt ház fölényes többséggel 3/2 -del fogadta – fogadja el. Ugyanis a 3/3-asok szavazatai duplán számítanak.

    Azt az ellenzéki kavarást meg hogy Zsiga Gyula és Hoppál Péter Selmeczi Gabriellát 2X nyomta meg a Fidesz frakció a leghatározottabban visszautasítja.
    !

  5. A strandolók kedvéért az esős napok számát is csökkentené a kormány, Ángyán József egyből nemtetszését fejezte ki, mint elmondta, ő nem ezt ígérte a gazdáknak.
    Ugyanakkor Ángyán jelezte, hogy elhatárolódása jeléül még két székkel távolabb ül majd a Fidesz-KDNP frakciótól a parlamenti ülésteremben.

  6. Asszongyák Orbán Viktor Indiában járt, és vért könnyezett a ghazibadi Szűz Mária szobor.Joy Kizhakkayil atya, a rendház főnöke az esetre való visszaemlékezésekor azt mondta, a kápolnába belépve meglátta a Szűz Mária-szobornál hangosan könyörgő miniszterelnököt, és a különös jelenség őt is rendkívül megdöbbentette. A könnyezés három nap alatt négyszer indult el.

  7. @Dinkainka: No ez lehet de nem úgy vót! Kövér László járt Lengyelországba és az Orbán Viktor szobor amit ott állítólag felállítottak miután eldőlt akkor …. igen akkor vért könnyezett , de nem a szobor hanem az a szerencsétlen munkás akinek a lábára rádőlt
    Természetesen ezen Isteni csoda is bizonyítja Orbán Viktor szent ember voltát, hogy könnyeket tud csalni sőt tud csalni is a zemberek szemébe …no és hazudni. Egy Semjéni értelemben vett szentember. …amerre jár ott még a fű sem nő hiába.