Matolcsy György jegybankelnöki kinevezésével együtt a magyar fizetőeszköz is változik. Nem az euró lesz az.

201302_mnb.jpg

Értesüléseink szerint Matolcsy György higgadtan vette tudomásul váratlan jegybankelnöki kinevezését, ugyanakkor kért egy pekidzs kokaint, és ragaszkodott hozzá, hogy ő fizeti a kurvákat.

Matolcsy az új posztjára a váratlan kinevezés ellenére is kész tervekkel érkezett. Mint megtudtuk, elsőként is új magyar fizetőeszközt vezet be, melyenek neve “unortodox” lesz. A hír hatására a forint zuhanni kezdett, de erről a kormány nem tehet. Az unortodox legkisebb címlete a lélegeztetőgép lesz, és ezentúl minden összegnek lélegeztetőgéppel oszthatónak kell lennie. 1000 unortodox egy kilométer autópályát ér, és 2-3 kilométer autópálya lesz egy stadion. Arról egyelőre nem lehet tudni hogy a forintot miképpen váltják unortodoxra, mert a forint értéke három mondat óta a tizedére csökkent, és mire váltanák, már nem is lesz értéke.

Matolcsy György megüresedett helyét egyelőre senki nem veszi át, amíg a piros seggfoltokat el nem távolítják róla. A nemzetgazdasági miniszter székét ezután bebalzsamozzák és odaadják Kerényi Imrének, hogy az egész még kínosabb legyen.

A leendő ex-miniszter egyébként felkészült a támadásokra, ezért Matolcsy György hangsúlyozta, hogy a MNB devizatartalékait természetesen semmiképpen sem bocsájtja majd a kormány rendelkezésére, kivéve, ha megkérik rá.

10 KOMMENT

  1. A hír hallatára felértékelődtek a lélegeztetőgép-gyár részvények, valamint a pincében lévő ócska kazánfújtatót eladtam egy műgyűjtőnek, mint antik orvosi kelléket.

  2. Ez egy képtelen pénz lesz, se feje, se írása, csak harmadik oldala.
    Hamisítás, lopás ellen jellegzetes szaggal védik majd, azaz nagyon büdös lesz.
    Legfőbb tulajdonsága, hogy nem lehet számolni, csak saccolni, aztán kimagyarázni, hogy az annyi vólt.
    Fizetésre sem használható, csak adóköteles tranzakcióra, snúrozásra, meg snóblizásra.
    Minden igaz magyarnak a nyelve alatt kell tartania majd megtakarításait, hogy nyugodtan dögöljön meg bárhol.
    Külföldre vinni szigorúan tilos, és lehetetlen.
    A Nem Bank elnöke pedig Fekete György lesz, nem Tündér Lala, mert rá még nagy feladatok várnak a Nem Gazdaság nem fejlesztésében.
    Fekete unortodox terve szerint, belsőleg építi át a bankot, aztán kifordítja, így ad neki Nem Zeti arculatot.

  3. @kittrabi: A kifordított bankból már óvatoskodás nélkül ki lehet mosni mindent, persze a túl kis címleteket, mint a lélegeztetőgép kerüljük, a piacon jobban tudunk üzletelni a stadionokkal meg autópályákkal.