senorita hoffmann.jpgEgész Dél-Amerika latin, nekünk sem szabad elmaradnunk mögöttük” – indokolta az oktatási államtitkár, hogy miért latint és nem angolt kell tanulni a nyolcosztályos gimnáziumokban.

„Főként a hátrányos helyzetű gyerekek példaképe lehet Antonio Banderas és Jennifer Lopez. Ez a nemzeti összetartozást erősítheti, ezért vagyunk, ezért dolgozunk” – összegezte Hoffmann Rózsa a latinoktatás bevezetésére irányuló terveket. Az államtitkár elmondása szerint a minisztérium így követi a Bonum Semennévre keresztelt Nézőpont Zrt.-t, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központot pedig ezentúl Hilares Feces néven ismerhetjük.

Hoffmann további indoklásában kifejtette: ha a diákok megtanulnak latinul, utána az olyan, ténylegesen használható nyelvek elsajátítása, mint az ógörög, az azeri, vagy az eszperantó, már gyerekjáték lesz számukra. „Ahogy Petőfi Sándor is mondta a nemzeti összetartozásról: discere Anglorum, rusticorum!” – idézett az államtitkár, majd mindenkit megnyugtatott, hogy mégsem lesz tandíj.

Továbbá azokat a híreszteléseket is cáfolta az államtitkár, amelyek szerint azért van szükség a latinoktatás bevezetésére, mert a Közgép előállítási áron jutott hozzá 300 latintanárhoz.

24 KOMMENT

  1. Hátrányos helyzetű gyerekek példaképe lehet Antonio Banderas és Jennifer Lopez…ijjnye, ha én ilyen szofisztikált módon tudnék c*gányozni egyszer is…:)))))))))

  2. Nnna, a HCS is kitakarta a kezében lévő “dolgot”, pedig elég latinsággal nyomathatja.
    Bár így nem kell kirakni a 18.-as karikát a fiatalkorú diákok miatt.
    @Aszongyaja Zanyósom:
    Jól átgondoltad a bikinis fotót? Tán kedvezményed van a fehér botra?
    Szemész doki már nincs az országban, csak olyan, aki véglegesen és hivatalosan is lezártnak tekinti a témát és elvileg tud latinul.
    Hmmm….. ,viszont ő is kilőheti.

  3. Vezetőink iránymutatásának megfelelően inkább kokin kínaiul kellene tanulnunk, nem? A latin nem annyira presztizses, mert azt a venezuálok (= hamis venezuk), urug- és paragvájók, csillések, argentinók, stb. beszélik.