ciganydino.jpgFrancia paleontológusok gyűlésén ütött rajta a francia esélyegyenlőségi és kisebbségi ombudsman, valamint kommandójuk, amikor egy új dinoszaurusz faj névadásán ötleteltek.

A cigánydinóként elhíresült Atsinganosaurus velauciensis esetében az ásatásoknál több jel utalt a dinó származására, így például a mellette talált kék mellény valamint a cimbalom-maradványok és egy lakókocsi fosszíliája. A dinó eredetileg gyűjtögető, bodzázó életmódot folytatott a tudósok szerint. A névadásnál a lefoglalt jegyzőkönyvek szerint felmerült a “C-Rex”, a “Triceralopsz”, a “Bangoszaurusz”, a “Cimbaloraptor” és “Dzsipopotamusz” név is. Az ombudsmanok szerint nem elfogadható, hogy egy állatnévadás során egy rassz képviselőit használják ki.

Románia is tiltakozott az olyasfajta rasszizmus ellen, ahol őket a roma népcsoporttal azonosítják, hiszen a romákat a románok is utálják, természetesen kevésbé rasszistán, mint a franciák. A rajtaütés és a román tiltakozás hatására jelenleg megkísérelnek a román néppel kapcsolatba hozható nevet találni a hüllőnek. Eddig felmerült a “Petpalackoszaurusz”, a “Daciallosaurus”, a “Lejraptor” és a “Hegyimocosaurus Szoeroestalpiensis”, de ez utóbbit az eltérő írásmód ellenére is kiszúrták a jogvédők.

7 KOMMENT

  1. “így például a mellette talált kék mellény valamint a cimbalom-maradványok és egy lakókocsi fosszíliája.”

    Számomra csak a HÉV-felsővezeték lenne a megdönthetetlen bizonyíték!