201208_school.jpgA cég fontosnak tartja, hogy a gazdag gyerekek rendes köpenyben tanulhassák a matekot.

Az iskolaköpeny újbóli bevezetését üdvözölték a prémium márkák gyártói, mert ezzel újabb piacon tudnak megjelenni haute couture kreálmányaikkal. „Alsósoknak Én kicsi pónim szőréből készített, gombnyomásra világító és a Thomas a gőzmozdony zenéjét játszó modellel készülünk, a nagyobbaknak pedig speciális panda-hasnyálmiriggyel átitatott angol gyapjú köpenyeket terveztünk, ami illatával serkenti a tanulási vágyat, egyben távol tartja a legyeket és a szegényebbb osztálytársakat” – mondta el Horváth Gabbana, a cég magyarországi igazgatója.

Az új piacból részesedést szeretne magának a Louis Vuitton is, ami trendi egyen iskolatáskákkal, és LV-mintás ellenőrzőkkel kívánja jobbá tenni a Hof(f?)man(n?) Rózsa diktálta iskolarendszert.

Értesüléseink szerint az Apple is erősen lobbizik, hogy a magyar oktatási államtitkárság kötelezővé tegye a közoktatásban legújabb terméküket az iSkolát, ami egy olyan iPad, ami félfamentes papírból készül és csak az AppStoreban lehet hozzá ceruzát venni.

32 KOMMENT

  1. “Az új piacból részesedést szeretne magának a Louis Vuitton is”

    Továbbá Louis Simicska is a Közgépes kollekcióval.
    Elvégre a fülkeforradalom nem azért teszi kötelezővé az iskolaköpenyt, hogy mindenféle kapitalista cégek profitáljanak belőle.
    Amelyik szülő nem akar munkatáborba -akarom mondani önkéntes katasztrófaelhárítási csoportba- kerülni, az jobban teszi, ha a Közgépes iskolaköpenyt vásárolja meg gyermekének, a CBA-ban.

  2. köppeny:
    az legújabb divatnak megfelelően a lányok rózsamintázatú, a fiúk narancsfa mintázatú sötétkék egyszínű köpenyt kapnak, melynek mellkasán egységesen kör alakú narancssárga zseb található, és a vállrészen piros-fehér-zöld csíkok lesznek láthatóak.

  3. Na, hangolódjunk csak rá erre a remek iskolakezdésre! 🙂

    ISKOLA DAL

    Itt van az ősz, hull az alma,
    Iskola most kaput kitár.
    Erről szól e kicsi dal ma,
    S emiatt peng most a gitár.

    Lehetsz Jolán, Tas, vagy Gábor,
    Skywalker, vagy Amidala,
    Vár vidéki almatábor
    Szüretelni, sala-lala!

    Korán kelős kemping után
    Rád ugrik a tanári kar,
    Nehogy meghaljál már bután,
    És a sok tan agyat csikar.

    Tanévnek az ősze, tele
    S tavasza is ezzel megy el.
    Tudással lesz fejed tele.
    (Az, hogy „tele”, ugye egy el?)

    Tanulni vágy szinte éget,
    Töröm-töttöm taram-tattam,
    Ez a kis dal itt ér véget,
    Jó, hogy erről dalolhattam!

    illusztrálva:
    fradyendre.blogspot.hu/2011/09/iskola-dal.html
    🙂

  4. Ha már köpeny, hozzák vissza a kitüntetést is. Nekünk alsóba divat volt rá kitűzni. Aki jól tanult kapott és felvághatott vele, mint egy nyugdíjazott szovjet tábornok.

  5. Ilyen D&G, LV stb. szóba sem jöhet. Feltámasztják a Vörös Október Ruhagyárat és csak az ő modelljeiket lehet venni. Amúgy teljesen egyetértek a porosz iskolamodell visszahozásával, mert ez a nagy szabadság elvette a gyerekek és szüleik eszét. Se rend, se fegyelem, se tisztelet nincs. De Rózsa a hatvanas(?) években szocializálódott, ismerte meg az akkor méltán híres magyar oktatást, tudja, hogy csak az vezet ki minket a válságból. Elvégre Németország összeszerelő üzemébe kell a sok birka.

  6. @tingli-tangli: “Feltámasztják a Vörös Október Ruhagyárat”

    Ahhoz kicsit okosabbnak/tökösebbnek kellene lenni, fideszes elvtársak egyelőre megelégedtek a Vörös Október szellemiségének a feltámasztásával.
    Hoffmann Rózsáról pedig nekem inkább az INKVIZÍCIÓ jut eszembe, nem a poroszos iskolarendszer.