hiperursztrada.jpgA néhány ponton módosuló KRESZ szerint továbbra is kötelesek vagyunk út szélén műteni, de legalább megmarad a hiperugrás lehetősége.


A lézerblokkolók használata tilos, azonban továbbra is megengedett a hiperugrás, vagyis ha valaki radardetektorral  mérést érzékel, a hiperűrbe belépve menekülhet. Ilyenkor a Vas megyei rendőr-kapitányság részéről csak olyan fotó készül, amelyen fehér csíkok látszódnak, a rendszám nem.

Nem lesz kötelező tartozék az elsősegély-doboz,  azonban az autósoktól elvárják, hogy képesek legyenek artériás vérzést elállítani, szülést levezetni, illetve szükség esetén az elszakadt idegpályákat összevarrni, ezért  mindenkinek javasoljuk hogy tartson az autóban stekklámpát, tűt és cérnát. Autópálya-torlódás esetén a feltorlódott kocsisoroknak az út két szélére kell húzódniuk, hogy középen elférjenek a BMW-t, Audit és Mercedest vezető autóstársak, és balesetmentesen hajthassanak száznyolcvannal.

5 KOMMENT

  1. Hangsúlyozom, hogy a lézerblokkolók felszerelése továbbra is engedélyezett, csak a használata nem! Ha valakit gyorshajtás bemérése közben lézerblokkoló használatán kapna a lézeres bemérő készülék, annak természetesen, halmazati büntetésül, továbbra is bottal ütjük a nyomát.