201208_szigetkoz.jpgAz idei hatalmas siker után Gerendai Károly már jövőre is megkötötte a szerződést: a Közgép 2013-ban még az ideinél is többet, 23 tonna port szállít majd a fesztiválra.

A fesztivál szervezői a tavalyi pozitív külföldi visszajelzések miatt döntöttek úgy, hogy idén is lesz legalább 19 tonna a népszerű fesztiválelemből, a porból. “Bár a külföldi fesztiválozók erről konkrétan semmi jót nem mondtak, de rosszat sem, ezért gondoljuk, hogy tetszett nekik. A Közgép pedig jövőre is tud szállítani, ráadásul akciós áron. Akkor meg miért ne?” – indokolt Gerendai Károly fesztiváligazgató.

A tervek szerint jövőre a fesztiválnak egyfajta központi témája is a por lesz. Lesznek kóstolópultok, homokember építés, a Nagyszínpad előtt felváltva fognak port és vizet fújni a fesztiválozókra, valamint Temesi Ferenc is dedikál majd minden nap.

Piaci szakértők szerint a Sziget jó vásárt csinált a tonnánkénti 5,6 milliós árral, mert például autópálya-építkezésekre vagy esküvőkre ennél sokkal drágábban, legalább 7 millió forintért szállítanak.

29 KOMMENT

  1. Én speciel az ideivel nagyon meg voltam elégedve, szerintem első osztályú minőségű por volt a Szigeten. Soha rosszabbat! Hajrá, Közgép!

  2. Ozorát “por” ügyileg miért nem környékezték meg? Félnek a szerb/ukrán/albán/kínai/stb. bandáktól, aki a két pofonon röhögnek és a négyet adnak helyette

  3. Tudomásomra jutott, hogy Gerendai a nagy sikerre való tekintettel a 2014-ben esedékes porkontingensre is szeretett volna opcionális szerződést kötni, de SImicska cégei az előreláthatólag tavasszal esedékes választásokra hivatkozva nem tudták vállalni a szállítást. Elmondásuk szerint állami megrendelésre nagy mennyiségű port kell hinteniük a választók szemébe, viszonozásként a korábban kapott apró szívességekért cserébe, és még az is előfordulhat, hogy határon túli porhintőket kell alkalmazniuk a sikeres teljesítés érdekében.

  4. @cso zsi:

    Az is lehet, csak még nem dőlt el, hogy közbeszerzési pályázatot írjanak ki a söprésre, vagy közmunkában végeztessék el.
    A közbeszerzés látszik valószínűbbnek, mert a tavaszi mezőgazdasági munkák és a szőlőmetszés idején a közmunkásokra társadalmilag sokkal nagyobb szükség van Felcsút, és Sárazsadány környékén.

  5. @lobster thermidor: “A közbeszerzés látszik valószínűbbnek, mert a tavaszi mezőgazdasági munkák és a szőlőmetszés idején a közmunkásokra társadalmilag sokkal nagyobb szükség van Felcsút, és Sárazsadány környékén. “

    Baracskán is van szabad kapacitás.

  6. Kompromisszum-kész, csúnya lányok dezodor tesztelők figyelem: a szigeten lehet -hányadékszagban és térdig porban/sárban járva- adott idő alatt a legtöbb hónaljszagú határon túli részeg férfival találkozni!